Rize'de Kurban Satış Alanı Belli Oldu

Rize'de Kurban Satış Alanı Belli Oldu
Kurban Bayramına bir aydan daha az bir süre kalınca Rize belediyesi de kurban satış alanını belirleyerek hazırlıklara başladı. İşte Rize'de kurban satışının yapılacağı alan:

Rize Belediyesi yaklaşan Kurban Bayramı hazırlıkları çerçevesinde Tır Parkında Kurban satış alanı oluşturacak. İslampaşa Mahallesi Taşlıdere Çay Fabrikası yanında bulunan Tır Parkı ve çevresinin yaklaşık 35 dönümlük kısmına Rize Belediyesi Kurban satış yeri kuruyor.

Kurban satış yerinde altyapı, şebeke suyu, aydınlatma, duş ve lavabo gibi sosyal donatı alan çalışmalarını Kurban sahiplerinin isteği doğrultusunda sürdüren Rize Belediyesi, ayrıca Kurban sahasında kesim yeri düzenlemesi yapıyor.

kurban-pazari-1.20121002105211.jpg

kurban-pazari-2.20121002105228.jpg

Kurban sahasında büyük ve küçükbaş hayvan çadırı yeri hazırlayan Belediye taleplerin fazla olması halinde çadır sayısını artırmayı planlıyor.  Alan üzerinde hayvan indirme ve yükleme rampası düzenlemesi yapan Belediye vatandaşların yeme içme ihtiyaçlarını karşılamak üzere Kurban satış sahasında çayocağı ve lokanta yeri oluşturacak.

Rize Belediyesi ayrıca Kurbanların tartılabilmesi için kantar ve ultrasyon cihazı (Gebe hayvanların tespiti ) için yer tahsisinde bulundu. Çevre kirliliğinin önlenmesi amacıyla alana çöp bidonu yerleştirilmesi çalışmaları sürerken, hayvan gübrelerinin toplanacağı birde alan oluşturdu. Öte yandan kurbanlık satışı yapacak vatandaşların satış yeri almaları için başvurular alınmaya başlandı.

kurban-pazari-3.20121002105246.jpg

KURBAN OLMAYAN HAYVANLAR PAZAR’A SOKULMAYACAK

Kurban satış yeri kurulacak tır parkında İncelemelerde bulunan Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı yaptığı açıklamada, Rizeli hemşehrileri ve ağırlıklı olarak büyük ve küçükbaş hayvan getiren Ardahan, Kars, Erzurum ve  Van’dan gelen hayvan sahiplerine bir duyuruda bulundu. Kurban olmayan hayvanları pazara sokmayacaklarını dile getirdi. Kaçak sokulan hayvanların ise, sık sık görevli personeller tarafından takip edileceği söz konusu hayvanların sahiplerine ağır cezai işlem uygulanacağını söyledi.

halil-bakirci-kurban-pazarinda.jpg

Hamileliği belli bir orana gelen hayvanları ultrasyon cihazında kontrol ettirerek bu hayvanların satışını durduracaklarını ifade eden Başkan Bakırcı, "Hiçbir hayvan sahibine cezai işlem uygulamaktan yana değiliz ancak kurban olmayan hayvanların da pazara getirilmemesi noktasında hayvan sahiplerinin duyarlı davranmasını istiyoruz." dedi.

halil-bakirci-kurban-pazarinda-1.jpg

YİĞİT: SANKİ YILDIZLI OTEL

Pazarda büyükbaş hayvan satışı yapan Ardahanlı Nazım Yiğit adlı kurban satıcısı Rize Belediyesi'nin 4 yıldır pazar yeri değil de sanki yıldızlı otel yeri yaptığını söyledi.

Hayvanlarının çamura saplanmaktan Rize Belediyesi sayesinde kurtulduğunu açıklayan satıcı, "Ardahan ve Karslılar adına Başkan’a teşekkür ediyorum" dedi. 20 yıldır bu işi yaptığını söyleyen kurban satıcısı kurban sahiplerinin isteği doğrultusunda bir pazar yeri oluşturan, eksikliklerin neler olduğunu soran bir Belediye Başkanına da ilk kez rastladığını söyledi.