Rize’de Kurbanlar Sahiplerini Yollara Döktü VİDEO İZLE

Rize’de Kurbanlar Sahiplerini Yollara Döktü VİDEO İZLE
Rize'de kesime hazırlanan 3 kurban, sahiplerinin ellerinden kurtularak kaçtı. 1 kişinin yaralandığı olaylarda 3 kurban da uyuşturucu iğneyle vurularak sakinleştirildi.

Rize Merkezde 3 ayrı olayda 3 kurban sahiplerinden kurtularak kaçmayı başarırken, kovalamaca ile yakalanamayan kurbanlar uyuşturucu iğneyle vurularak sakinleştirildikten sonra yakalandı.

Rize’deki ilk kurban kaçışı Merkeze bağlı Tuğlalı Köyünde meydana geldi. Kurban ortaklarından İbrahim İsmailoğlu’nun elindeki ipten kurtulmayı başaran kurbanlık hayvan bir müddet karayolunda kaçışını sürdürdükten sonra, çay bahçelerine girerek kaçış macerasına devam etti. Sahiplerini saatlerce peşinde koşturan kurbanlık hayvan köy sınırlarını geçerek önce Pehlivantaşı Mahallesi’ne ardından yeni Mahalleye kadar sahiplerini peşinden koşturdu. Vatandaşların da destek verdiği yakalama çalışmaları da başarısız olunca hayvanın yönü tekrar geldiği istikamete çevrildi. Kurbanlık hayvan Pehlivantaşı Mahallesine geldiğinde ise Rize Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerince uyuşturucu iğneyle vurularak sakinleştirilmeye çalışıldı. İğnenin etkisine rağmen Tuğlalı Köyü istikametine doğru kaçışını sürdüren kurbanlık hayvan daha sonra yine kaçtığı Pehlivantaşı Mahallesi’nde Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerince uyuşturucu iğneyle vurularak sakinleştirilerek yakalandı. 2 saati aşan kovalamacanın ardından yaklaşık 2 saat bulunduğu alanda dinlendirilen kurban daha sonra Tuğlalı Köyünde kesildi.

kurban-1-001.jpg

Rize’de bir diğer kurban kaçışı olayı Yiğitler Köyü'nde meydana geldi. Kesim için ahırdan çıkarıldığı sırada ürkerek sahibinin elinden kaçan kurban Çaykent-Muradiye karayolunda vatandaşların çabasına rağmen yakalanamadı. Bu esnada hayvanı sakinleştirmeye çalışan vatandaşlardan Sinan Kandemir başından yaralandı. Kurban sahiplerine tepki gösteren Kandemir, ambulansla Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alındı. Yaşanan kovalamacanın ardından Rize Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerince uyuşturucu iğneyle vurularak sakinleştirilen kurban, sahipleri tarafından yakalandı.

kurban-2-001.jpg

Rize’deki 3. Olay da yine Yiğitler Köyü'nde meydana geldi. İlyas Nuroğlu'na ait kurbanlık boğa sahibinin elinden kurtularak Salarha Deresi'ne atladı. Belediye ekiplerince dere kenarında iğne ile sakinleştirilen boğa sahipleri tarafından dere içerisinde kesildi.