Rize'de Kutlu Doğum Coşkusu Yaşanıyor

Rize'de Kutlu Doğum Coşkusu Yaşanıyor
Kutlu Doğum Haftası coşkusu Rize'de yüzlerce kişinin Sabah namazını eda etmesiyle beraber coşku içinde başladı.

Çalışmalarına bir ay önceden başlayan Rize Müftülüğü, bugün Sahil Camii’nde yaptığı görkemli bir programla Kutlu Doğum Haftası açılışını gerçekleştirdi. Binin üzerinde kişinin katıldığı açılış öncesi, camide Kur’an-ı Kerim okunarak tesbihat ve zikir yapıldı.

Sabah namazı sonrası gerçekleştirilen açılış programına Rize Valisi Nurullah Çakır, Belediye Başkanı Halil Bakırcı, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Yenice, İl Müftüsü Yusuf Doğan, Müftü Yardımcıları İsmail Temel, Rüstem Can, Ali Çakmak, ilçe müftüleri, belediye başkanları ve daire amirleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

kutlu-dogum-haftasi-rize-(1).jpg

kutlu-dogum-haftasi-rize-(2).jpg

kutlu-dogum-haftasi-rize-(7).jpg

Rize Valisi Nurullah Çakır, açılışta yaptığı konuşmada, “Bu yıl Peygamberimizin doğumunun miladi 1442. yıldönümünü idrak ediyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığı her geçen yıl farklı bir içerikle Kutlu Doğum Haftasına farklı tema seçerek, insanları o meziyetlerle süslemeye çalışmaktadır. Bu yıl da Kutlu Doğum Haftası, “Hz. Peygamber ve İnsan Onuru” teması çerçevesinde hafta boyunca ilimiz, ilçelerimiz ve köylerimizde çeşitli etkinliklerle devam edecektir. Bu değerlerden 7’den 70’e herkesin en güzel şekilde istifade etmesini diliyor, emeği geçen başta İl Müftümüz Yusuf Doğan hocamıza ve ekibine, destek veren kurum ve kuruluşlarımıza ve tüm Rize’li kardeşlerimize teşekkür ediyor, Kutlu Doğum Haftamızın mübarek ve bereketli olmasını diliyorum” dedi.

kutlu-dogum-haftasi-rize-(6).jpg

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, “Kâinatın yaratılmasına vesile olan Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (sas) doğumunun Kutlu Doğum Haftası olarak kutlanması çok güzel bir duygu. Ecdadın Peygamber sevgisiyle yaşadığını, bu sevgiyi ulaştırdığını, peygamber sevgisinin bugün artarak devam ettiğini ifade ederek, haftanın hayırlı olması temennisinde bulundu.”

kutlu-dogum-haftasi-rize-(4).jpg

İl Müftüsü Yusuf Doğan ise, 2013 yılı Kutlu Doğum Haftası’nın açılışını yapmak üzere toplanmış bulunuyoruz. Kutlu Doğum Haftası, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 1989 yılından bu yana kutlanarak güzel bir gelenek haline geldi. Tarih boyunca insan onuru zaman zaman zedelenmiş, aşağılanmış, çiğnenmiş, hak ve hürriyetler hiçe sayılmıştır. Bu yıl belirlenen “Hz. Peygamber ve İnsan Onuru” teması kapsamında Hz. Peygamberin doğru olarak anlaşılmasıyla bu sıkıntıların giderileceğine inanıyoruz. Kutlu Doğum Haftasının Rize’mize, ülkemize ve tüm dünyaya hayırlar getirmesini temenni ediyor, hafta boyunca gerçekleştireceğimiz etkinliklere tüm halkımızı davet ediyorum” dedi.

kutlu-dogum-haftasi-rize-(3).jpg

Program sonunda katılımcılara Rize Belediyesi tarafından çorba ikramında bulunuldu. Rize Valisi Çakır ile İl Müftüsü Doğan ve Emniyet Müdürü Yenice bir süre vatandaşlara çorba ikramında bulundu.

kutlu-dogum-haftasi-rize-(8).jpg

kutlu-dogum-haftasi-rize-(9).jpg

kutlu-dogum-haftasi-rize-(10).jpg

kutlu-dogum-haftasi-rize-(11).jpg

kutlu-dogum-haftasi-rize-(12).jpg

kutlu-dogum-haftasi-rize-(13).jpg

kutlu-dogum-haftasi-rize-(14).jpg

kutlu-dogum-haftasi-rize-(15).jpg

kutlu-dogum-haftasi-rize-(16).jpg