Rize’de Lise Öğrencileri Yemekleriyle Yarıştı

Rize’de Lise Öğrencileri Yemekleriyle Yarıştı
Rize'de düzenlenen "Geleceğin Altın Şefleri" yemek yarışmasında birinciliği Ekrem Orhan Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi kazandı.

Rize'de meslek lisesi öğrencilerinin katılımıyla "Geleceğin Altın Şefleri Yarışıyor" yemek yarışması düzenlendi. Yarışma sonunda dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

Rize'de bir restoranda düzenlenen "Geleceğin Altın Şefleri" yemek yarışmasına Çayeli Meslek Teknik ve Anadolu Lisesi, İyidere Meslek Lisesi, Ardeşen Fırtına MTAL, Rize Gülbahar Hatun MTAL, Çamlıhemşin Çok programlı Anadolu Lisesi, Ekrem Orhan Meslek ve Teknik Anadolu lisesi, Fakiye Hüseyin Çok Programlı Anadolu Lisesi ve Pazar Kız kulesi MTAL olmak üzere 6 ilçeden 8 Meslek Lisesi katıldı.

Ana yemek ve tatlı hazırlamak için 3'er kişilik gruplar halinde 90 dakika süre verilen öğrenciler, görseli güzel ve lezzetli yemekler hazırlamak için mücadele etti. Öğrencilerin hazırladığı yemeklere sunum ve lezzet olmak üzere 2 ayrı kategoride jüri üyeleri Dursun Canca, Sebahattin Okumuşoğlu ile Şener Cesur tarafından puan verildi.

Yarışma sonunda jüri üyelerinin yaptığı değerlendirme sonucunda Ekrem Orhan Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi birinci, Çamlihemşin Çok programlı Anadolu Lisesi ikinci ve Çayeli Meslek Teknik Anadolu Lisesi üçüncü oldu. Jüri özel ödülü ise Pazar Kız Kulesi MTAL'ye verildi.

Yarışma öncesi bir açıklama yapan Rize İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak, "Eğitim sadece okulda olmaz, bu nedenle iş sahalarına eğitimi taşıyacağız ve öğrencilerimiz burada pratik eğitim görecekler. Çocuklarımızı mesleklere yöneltmemiz lazım, iş kollarında ihtiyaçlara cevap vermeliyiz, Ortaokul sonrasında çocuklarımızı seçecekleri branşlara göre eğitmeliyiz ve Rize'de meslek okullarının sayısını artırmak istiyoruz" dedi.

Vali Kemal Çeber, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, meslek liselerinin önemine vurgu yaptı. 

Yarışmanın el becerisi, cesaret ve gelişimin önemli olduğunu ifade eden Çeber, "Meslek liselerini önemsiyoruz. Her türlü meslek alanında öne çıkarmaya çalışıyoruz. Bu tür faaliyetler de bu amaca hizmet ediyor. Düzenlenen yemek yarışmasında olsa daha güzel olacağını düşündüğüm bir bölüm oldu. Bir sonraki yarışmada bir tane yöresel yemek şartı konulmasını düşünüyorum." dedi.

Çeber, Rize mutfağının çok güzel yemekleri olduğunu belirterek, şöyle konuştu: "Muhlama, hamsinin her türlü yemeği, kara lahana ile yapılan yemekler ve mısır ekmeğini seviyorum. Tatlıyı tabii ayrı bir yere koyuyorum. Pepeçuramız, laz böreğimiz çok güzel. Zengin bir mutfağımız var." 

rize’de-lise-ogrencileri-yemekleriyle-yaristi-(16).jpgrize’de-lise-ogrencileri-yemekleriyle-yaristi-(17).jpgrize’de-lise-ogrencileri-yemekleriyle-yaristi-(14).jpgrize’de-lise-ogrencileri-yemekleriyle-yaristi-(18).jpgrize’de-lise-ogrencileri-yemekleriyle-yaristi-(19).jpgrize’de-lise-ogrencileri-yemekleriyle-yaristi-(20).jpgrize’de-lise-ogrencileri-yemekleriyle-yaristi-(21).jpgrize’de-lise-ogrencileri-yemekleriyle-yaristi-(22).jpgrize’de-lise-ogrencileri-yemekleriyle-yaristi-(1).jpgrize’de-lise-ogrencileri-yemekleriyle-yaristi-(4).jpgrize’de-lise-ogrencileri-yemekleriyle-yaristi-(29).jpgrize’de-lise-ogrencileri-yemekleriyle-yaristi-(2).jpgrize’de-lise-ogrencileri-yemekleriyle-yaristi-(3).jpgrize’de-lise-ogrencileri-yemekleriyle-yaristi-(11).jpgrize’de-lise-ogrencileri-yemekleriyle-yaristi-001.jpgrize’de-lise-ogrencileri-yemekleriyle-yaristi-(10).jpgrize’de-lise-ogrencileri-yemekleriyle-yaristi-(6)-001.jpgrize’de-lise-ogrencileri-yemekleriyle-yaristi-(9).jpgrize’de-lise-ogrencileri-yemekleriyle-yaristi-(8).jpgrize’de-lise-ogrencileri-yemekleriyle-yaristi-(7).jpg

rize’de-lise-ogrencileri-yemekleriyle-yaristi-(24).jpgrize’de-lise-ogrencileri-yemekleriyle-yaristi-(35).jpgrize’de-lise-ogrencileri-yemekleriyle-yaristi-(37).jpgrize’de-lise-ogrencileri-yemekleriyle-yaristi-(30).jpgrize’de-lise-ogrencileri-yemekleriyle-yaristi.jpg