Rize'de Lise Öğrencilerine KOSGEB Anlatıldı

Rize'de Lise Öğrencilerine KOSGEB Anlatıldı
Rize Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde düzenlenen Kariyer Günleri programında Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) destekleri ve girişimcilik konusu anlatıldı.

Rize Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Pazarlama ve Perakende Alanı, Kariyer Günleri programında KOSGEB Rize Müdürlüğü KOBİ Uzman Yardımcısı İbrahim Pala’yı konuk etti.

KOSGEB destekleri ve girişimcilik konusunun anlatıldığı 12. sınıf öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen programda, KOSGEB'in faaliyetleri ve destek programları hakkında bilgiler veren KOBİ Uzman Yardımcısı İbrahim Pala, AR-GE, inovasyon destek programı ve girişimcilik destek programına ilişkin destek başvuru şartları, destek oranı, üst limitleri ve destek süreçlerini anlattı. Kız öğrencilerin ileride iş yeri açabileceği meslekler hakkında da bilgilendirmede bulunan Pala, Mart 2017 yılında meslek liseleri ile yapılan protokol gereği bundan böyle okullarında ‘Girişimcilik’ dersi gören meslek lisesi öğrencilerinin KOSGEB girişimcilik dersi almadan direk başvuruda bulunabileceklerini kaydetti.

rize-merkez-mesleki-ve-teknik-anadolu-lisesi-pazarlama-ve-perakende-alani,-kariyer-gunleri-(1).jpg

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü veri tabanında girişimcilik dersi alan öğrencilerin otomatik olarak görüleceğini ve girişimcilik sertifikası almaya hak kazanacaklarını ifade eden Pala’nın öğrencilerin konu hakkındaki sorularını cevaplamasının ardından program sona erdi.

rize-merkez-mesleki-ve-teknik-anadolu-lisesi-pazarlama-ve-perakende-alani,-kariyer-gunleri-(2).jpgrize-merkez-mesleki-ve-teknik-anadolu-lisesi-pazarlama-ve-perakende-alani,-kariyer-gunleri-(3).jpg