Rize'de Lise Öğrencisinden Vali ve Belediye Başkanına Anlamlı Davet

Rize'de Lise Öğrencisinden Vali ve Belediye Başkanına Anlamlı Davet
Rize’de Ayşenur Kocapir adlı Lise 1 öğrencisi hem sokak hayvanlarının karnını doyuracak hem de geri dönüşüme katkı sağlayacak olan Pugedonların Rize’de şehrin belirli bölgelerinde kurulması için internet üzerinden imza kampanyası başlattı.

Rize Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 1. Sınıf öğrencisi Ayşenur Kocapir, hem sokak hayvanlarının karnını doyuracak hem de geri dönüşüme katkı sağlayacak olan Pugedonların Rize’de bulunmayışına dur denmesi için internet üzerinden imza kampanyası başlattı. Kocapir, ayrıca Vali Ersin Yazıcı ile Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap’a da sosyal medyadan mesaj göndererek Pugedonların Rize’nin belli noktalarına yerleştirilmesini istedi.

pugedon-icin-rizede-imza-kampanyasa.jpg

Düzenlediği imza kampanyasıyla ilgili bilgi aktaran Kocapir, sokak hayvanlarının aç ve susuz kalmaması için insanların yardımlarına muhtaç olduğunu ifade ederek, özellikle kış aylarında sokak hayvanlarının yemek ve su bulmalarıyla barınmalarının oldukça zorlaştığını kaydetti.

aysenur-kocapir-rize-1.jpg

Pugedon adı verilen 'Sokak Hayvanlarını Doyurma Geri Dönüşüm Kutusu' ile hem sokak hayvanlarının beslenmesine, hem de geri dönüşüme katkı sağlanacağından Belediyelerin bu konuda kendilerine yardımcı olması gerektiğini sözlerine ekleyen Kocapir, “Yaşam alanımızı paylaştığımız bu canlılara sahip çıkılması gerekir. Sokak hayvanlarının aç ve susuz kalmaması için belediyenin böyle bir uygulamayı bir an önce Rize’de hayata geçirmesi gerekiyor. Bu düşünceyle Sayın Valimizin de destek vereceği ümidiyle sosyal medyadan başlattığımız imza kampanyasının amacına ulaşmasını ve Belediye Başkanımızın şehrin belirli bölgelerine  Pugedon’ları yerleştirmesini ve sokak hayvanlarına sahip çıkmasını ümit ediyorum.” diye konuştu.

İMZA KAMPANYASINA DESTEK İÇİN TIKLAYINIZ...

PUGEDON 'Sokak Hayvanlarını Doyurma Geri Dönüşüm Kutusu' Nedir?

pugedon.jpg

Pugedon adı verilen akıllı geri dönüşüm sisteminde gözlerin birinden pet şişenin içinde kalan su dökülürken diğer gözden de pet şişe bırakılıyor. Dökülen su, su haznesine, atılan pet şişe de yem haznesine bir miktar mama bırakılmasını sağlıyor. Kutuya atılan atık malzemenin yarısı sistemdeki mama masraflarını karşılamaya yetiyor.

Geri dönüşüm kutusunun en büyük özelliği atılan her pet şişe için sokak hayvanlarına yem ve su bırakması. Hem pet şişelerin yeniden geri dönüşümünü sağlamak hem de sokak hayvanlarının aç ve susuz kalmadığı makine aynı zamanda geri dönüşüm makinesi olup güneş enerjisiyle çalışıyor ve güneş olmasa da 3 ay gibi bir süre kendi enerjisini kullanabiliyor.

İMZA KAMPANYASINA DESTEK İÇİN TIKLAYINIZ...