Rize'de “Liseler Arası Hikâye Yarışması"na İmam Hatip Damgası

Rize'de “Liseler Arası Hikâye Yarışması"na İmam Hatip Damgası
Rize Kent Konseyi tarafından düzenlenen "Liseler Arası Hikâye Yarışması"na Şehit Erhan Dural Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu öğrencileri damga vurdu.

Rize Kent Konseyi’nin üçüncüsünü organize ettiği "Liseler Arası Hikâye Yarışması"nın ödül töreni Rize Gençlik Merkezinde yapıldı. Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap ile Kent Konseyi Başkanı Sadullah Köse’nin de katıldığı ödül töreninde ilk iki sırayı paylaşan Şehit Erhan Dural Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu öğrencileri okullarına büyük sevinç yaşattı. Yarışmada birinciliği 9 -C sınıfından Elif Fil, 2.liği ise 9-D sınıfından Tuana Morkoç elde etti.

rize-kent-konseyi’nin-ucuncusunu-organize-ettigi-liseler-arasi-hikâye-yarismasinin-odul-toreni-rize-genclik-merkezinde-yapildi.--(1).jpg

Okul Müdürü Yaşar Kekin yaptığı açıklamada, düşünmeye, üretmeye ve fikirleri paylaşmaya önem veren bu tarz yarışmalarla genç dimağların kendilerini ispatlama fırsatı bulduklarını ifade ederek, “Hem edebiyat çalışmalarına hem de kültürel etkinliklere katılarak ruhsal ve manevi gelişimlerini sağlayan öğrenciler için bu tür yarışmalar bir fırsattır. Üreten ve topluma yön veren nice geçlerimizin bu ortamlarda çok daha güzel başarılar elde edeceği inancını taşımaktayız” dedi.

Ödül töreninde Belediye Başkanı Reşat Kasap ise “Ülkemizin, toplumumuzun kalkınması için bugüne kadar en büyük desteği ve önemi özellikle çocuklarımıza ve gençlerimize verdik. Gençlerimizi yazmaya özendirmek ve başarılarını yükseltmek, işbirliği içerisinde; iyi, mutlu ve erdemli insan olarak yetişmelerine katkı sağlamak en büyük temennimizdir. Bugün burada yarışmaya katılan öğrencilerimizin ortaya koydukları ürünlerin arkasında yoğun bir emek ve çabanın var olduğunu biliyor, hepsini ayrı ayrı tebrik ediyorum. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.” diye konuştu.

rize-kent-konseyi’nin-ucuncusunu-organize-ettigi-liseler-arasi-hikâye-yarismasinin-odul-toreni-rize-genclik-merkezinde-yapildi.--(23).jpg

Rize merkez ve ilçelerinde eğitim veren tüm liseleri kapsayan ve Kent konseyinin projelendirdiği hikâye yarışması Rize Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün destekleriyle yapıldı. Belirlenen 2 başlık altında hazırladıkları eserler eğitimciler tarafından oluşturulan komisyon tarafından değerlendirilerek dereceye giren öğrenciler belirlendi.

rize-kent-konseyi’nin-ucuncusunu-organize-ettigi-liseler-arasi-hikâye-yarismasinin-odul-toreni-rize-genclik-merkezinde-yapildi.--(7).jpgrize-kent-konseyi’nin-ucuncusunu-organize-ettigi-liseler-arasi-hikâye-yarismasinin-odul-toreni-rize-genclik-merkezinde-yapildi.--(19).jpgrize-kent-konseyi’nin-ucuncusunu-organize-ettigi-liseler-arasi-hikâye-yarismasinin-odul-toreni-rize-genclik-merkezinde-yapildi.--(21).jpgrize-kent-konseyi’nin-ucuncusunu-organize-ettigi-liseler-arasi-hikâye-yarismasinin-odul-toreni-rize-genclik-merkezinde-yapildi.--(17).jpgrize-kent-konseyi’nin-ucuncusunu-organize-ettigi-liseler-arasi-hikâye-yarismasinin-odul-toreni-rize-genclik-merkezinde-yapildi.--(13).jpgrize-kent-konseyi’nin-ucuncusunu-organize-ettigi-liseler-arasi-hikâye-yarismasinin-odul-toreni-rize-genclik-merkezinde-yapildi.--(15).jpgrize-kent-konseyi’nin-ucuncusunu-organize-ettigi-liseler-arasi-hikâye-yarismasinin-odul-toreni-rize-genclik-merkezinde-yapildi.--(26).jpgrize-kent-konseyi’nin-ucuncusunu-organize-ettigi-liseler-arasi-hikâye-yarismasinin-odul-toreni-rize-genclik-merkezinde-yapildi.--(27).jpgrize-kent-konseyi’nin-ucuncusunu-organize-ettigi-liseler-arasi-hikâye-yarismasinin-odul-toreni-rize-genclik-merkezinde-yapildi.--(28).jpg