Rize'de Maç Sonu Açıklamalar

Rize'de Maç Sonu Açıklamalar
Ç.Rizespor Teknik Direktörü ile T.Konyaspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal’ın maç sonu açıklamaları şöyle:

Ç.Rizespor Teknişk Direktörü Uğur Tütüneker, Ç.Rizespor’un başında ilk kez iç sahada maç kazandı. T.Konyaspor’u 3-1 mağlup eden Ç.Rize’de Uğur Tütüneker, çok çok iyi oynamamalarına rağmen çok iyi mücadele ederek kazandıklarını söyledi.

Karşılaşma sonrası LİG TV’ye konuşan Tütüneker şunları kaydetti: İçeride ilk galibiyetimizi aldık. Haftalardır bunu bekliyorduk. Çok çok iyi oynamadık ama çok iyi mücadele verdik. Çocuklar bunu hak ediyor. 3 puan aldığımız için takımı tebrik ediyorum. İnşallah Allah müsaade ederde 36 puana yükseldiğimiz bu ligde kalacağız

Lualua’nın ilk 11’de oynaması gerektiğini ancak fizik olarak buna hazır olmadığını kaydeden Tütüneker, “Lualua da problemli. Normal şartlarda ilk 11 de oynaması lazım. Oyuna giripte maçta kazandırıyor ama henüz ilk 11’de oynayacak seviyede değil, fizik anlamda hazır değil. Yine girdi yine gol atıp asist yaptı ve kazandık. 29 kişi bu takıma sahip çıktığı için ben takımımı tebrik ediyorum." dedi.
 
Mesut Bakkal’ın açıklamalarından satırbaşları

Tuhaf olacak ama bir şey anlamadım.  İki tarafın birbirine de üstünlüğü yok. 0-0 iken  Gekas’ın kaçırdığı gol maçın kırılma noktasıydı. Çok kötü oynamadık ama enterasan bir maçtı. Denk bir maçtı. Rize attı kazandı. Oyun olarak baktığımızda bugün daha iyi mücadele etmemiz gerektiğini düşünüyoruz. Küme düşme potasındaki takımlardan 4 puan öndeyiz. Kalan maçlara bakacağız.

MAÇ SONU BASIN TOPLANTISINDAN AÇIKLAMALAR

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Ç. Rizespor Teknik Direktörü Uğur Tütüneker, takımına teşekkür ederek, "Kolay bir iş yapmadık. Mücadele ettik. Zaman zaman oyundan düştük. Ama mücadeleyi 90 dakika bırakmadık. Rizeliler, futbolcularımıza sahip çıkıyor. Bizi destekleyen taraftarımıza teşekkür ediyorum. Biz bu alttan kurtulmak istiyorsak, iyi niyetli beraberlik içerisinde bunu başarabilirdik. Bunun için çalıştık ve bugün önemli bir galibiyet aldık. İyi oyunumuzu da üç golle süsledik. Çok mutluyuz. Önümüzde dört maç var, onları düşünüyoruz artık. Henüz lig bitmedi. Lualua çok kaliteli bir oyuncu. Henüz tam hazır değil. Daha iyi olacak. Bundan sonraki maçlarımızda 40 puanı hedefliyoruz” diye konuştu.

RİZESPORLU FUTBOLCULARIN AÇIKLAMALARI

Ç.Rizespor’un Nijeryalı futbolcusu Godfrey da, “Çok şükür bizim gücümüz yetti ve kazandık. Takım arkadaşım Lualua iyi bir oyuncu bugün bize çok katkısı oldu” dedi.

Ç. Rizesporlu Deniz ise “Bu galibiyet bizim için iyi oldu. Altı puanlık maçı kazandık. Maça iyi motive olmuştuk ve kazandık” şeklinde konuştu.

TORKU KONYASPOR CEPHESİ

Torku Konyaspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal, kendileri için keyifsiz bir maç olduğunu belirterek, “Rakibimizi iyi bir galibiyet aldı, tebrik ediyorum. Ligi bırakmayıp devam etmemiz gereken maçlara geldik. Önümüzdeki maçları kazanıp ligi garantilemek istiyoruz. Lualua oyuna girdikten sonra oyunun gidişatında etkili oldu. Bu tür usta oyuncuların önüne geçemiyorsun. Rakibimizi kutluyorum” şeklinde konuştu.

KONYASPORLU FUTBOLCULARIN AÇIKLAMALARI

Torku Konyasporlu futbolcu Ömer Ali ise kritik bir mücadeleye çıktıklarını vurgulayarak, “Maç durgun başladı. Kwueke ve Lualua değişikliğinden sonra maç hareketlendi. Bu oyuncu, taraftar dahil herkesi uyandırdı. Maçın tek özeti Lualua diyorum. Onu tebrik ediyorum” dedi.

Torku Konyasporlu futbolcu Recep Aydın da Rize’de alınacak bir puanın kendileri için çok önemli olduğunu belirterek, “Ancak bunu başaramadık. Dört maç daha var. Biz gerekli puanları alıp, ligi iyi bir yerde bitirmek istiyoruz” diye konuştu.

Öte yandan maçta iki asist bir golle sahada yıldızlaşan Lualua, maçın bitiminde soyunma odasında babaannesinin vefat haberi ile göz yaşlarına boğuldu.