Rize'de Maç Sonu Açıklamaları

Rize'de Maç Sonu Açıklamaları
Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Mehmet Ali Karaca, Bursaspor beraberliğinin ardından, "Pozisyonlarımız vardı, istekliydi ve arzuluyduk ama kazanamadık" dedi. 

Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında Çaykur Rizespor evinde Bursaspor ile 1-1 berabere kaldı. Mücadele sonrası basın toplantısında konuşan Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Mehmet Ali Karaca kazanamadıkları için üzgün olduklarını dile getirerek, “Seyircilere teşekkür ediyorum. Oyuna gelirsek ilk devre ortada bir oyun oldu. İkinci yarı biz daha istekli ve arzuluyduk, pozisyonlarımız vardı ama kazanmadık. Oyuncularımıza devre arasında 'Biz 3 müsabakayı son dakikalarda kaybettik. Sakın kafanızı yere asmayın, çıkın mücadelenizi yapın. Maç sonunda Allah ne takdir etmişse o olacak' dedik. Kazanamadığımız için üzgünüm” ifadelerini kullandı. 

mehmet-ali-karaca-003.jpg

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, "İlk yarı ve ikinci yarı önemli pozisyonlarımız vardı ama maçı ne yazık ki kazanamadık." ifadesinde bulunan Karaca, zamanından, ekmeğinden ayırıp bu maça gelip kendilerine 90 dakika destek veren taraftarlara teşekkür etti.

Maçın genelinde oyunu kontrol ettiklerini ifade eden Karaca, "İlk yarı ortada maç oldu. İkinci yarı ise biz daha istekliydik. İlk yarı ve ikinci yarı önemli pozisyonlarımız vardı ama maçı ne yazık ki kazanamadık." diye konuştu.

İlk 45 dakikanın ardından soyunma odasında oyuncularla konuştuklarını aktaran Karaca, "Oyunculara 'Üç maçı son dakikalarda kaybettik. Siz de bu maçı çevirebilirsiniz. Çıkın mücadele edin.' dedik ama kazanamadığımız için üzgünüz." ifadelerini kullandı. 

Oyuna sonradan dahil ettikleri futbolculardan bekledikleri katkıyı alamadıklarına dikkati çeken Karaca, "Süleyman Koç için değişiklik kağıdını verince golü bulduk. Biraz daha oyuna girenlerden beklenti yüksekti. Ne olursa olsun mağlup durumda risk almak zorundayız. Daha ofansif oyuncuları oyuna aldık ama kazanamadık." değerlendirmesinde bulundu. 

mehmet-ali-karaca-002.jpg

Aybaba: "İyi bir takımız ama artık kazanmamız lazım"

Bursaspor Teknik Direktörü Samet Aybaba, Çaykur Rizespor beraberliğinin ardından, "İyi bir takımız ama artık kazanmamız lazım" dedi. 

Mücadele sonrası basın toplantısında konuşan Bursaspor Teknik Direktörü Samet Aybaba, iyi bir takım olduklarını ama artık kazanmaları gerektiğini belirterek, “Oyuna iyi başladık. Zaten biz oynayarak kazanan bir takımız. Bunu da gerçekten 20-25 dakika çok iyi yaptık. Ne zaman ki 2. gol iptal oldu, o zaman takımda bir düşüş başladı. Kolay da değil; Rizespor’da değişiklik var, bir sürü de taraftar gelmiş. Takımlarını daha güçlü görmek istiyorlar. Onun da katkısıyla rakip bizden daha iyi oynamaya başladı. İkinci yarının son 20. dakikasında biz toparlanmaya başladık. Orada da topumuz direkten döndü. Eksiklerimiz var, onlara çalışacağız. İyi bir takımız ama artık kazanmamız lazım” şeklinde konuştu. 

VAR uygulamasına saygı duyduklarına dikkati çeken Aybaba, "İki hafta canımız yandı. Kimse bizim hakkımızı yemesin, biz de kimsenin hakkını yemeyelim. Keyif alalım, sonunda herkes haklı olsun. Uygulama bir yıl devam etsin. Sonunda kime faydalı, kime zararlı geldi tartışırız." ifadelerini kullandı. 

mehmet-ali-karaca-samet-aybaba-(1).jpg