Rize'de Maç Sonu. Üzülmez: Basit Bir Galibiyet Aldığımız İçin Mutluyuz

Rize'de Maç Sonu. Üzülmez: Basit Bir Galibiyet Aldığımız İçin Mutluyuz
TFF 1. Lig’in 16. haftasında Çaykur Rizespor sahasında Ümraniyespor’u 4-0 mağlup ederken, karşılaşma sonrası iki takımın teknik direktörü açıklamalarda bulundu.

Karşılaşma sonrası basın toplantısında açıklamalarda bulunan Çaykur Rizespor Teknik Direktörü İbrahim Üzülmez, "Basit bir galibiyet aldığımız için mutluyuz. Saha içerisinde iyi organize olan daha fazla isteyen daha fazla üreten bir takımdık. Oyunun birinci dakikasından doksanıncı dakikasına kadar ki süreye baktığımızda çok doğru bir iletişim içerisinde oynadığımızı söyleyebilirim. Ufak tefek hatalarımız var onları en aza indirmemiz gerekiyor. İkinci yarıda değerlendirdiğimiz pozisyonları ilk yarıda değerlendirebilsek bu skor ilk yarıda da çıkabilirdi. Oyuncularımızı kutluyorum" dedi.

TFF 1. Lig'in 16. haftasında sahasında Ümraniyespor'u 4-0 mağlup eden Çaykur Rizepsor'un teknik direktörü İbrahim Üzülmez, Ümraniyespor karşısında sahada doğru işler yapan oyuncu topluluğu olduğunu, bunun da galibiyeti getirdiğini söyledi.

Üzülmez, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, hak ettikleri bir galibiyet aldıkları için mutlu olduklarını belirtti.

Rakibe göre saha içerisinde daha fazla isteyen, üreten bir görüntü içerisinde olduklarının altını çizen Üzülmez, "Çok doğru bir yerleşim oyunu oynadık. İkinci yarıda değerlendirdiğimiz pozisyonları, ilk yarı değerlendirebilseydik farklı sonuç ortaya çıkarabilirdi. Oyuncuların üzerinde baskı var. 'Açık ara şampiyon olur' söylentileri doğru değil. Oynanmadan kazanılmaz." dedi.

Maç öncesinde soyunma odasında toplantının beş dakika sürdüğüne değinen Üzülmez, "Onlara üzerilerindeki baskıyı atmalarını ve kaliteli oyuncular olduklarını söyledim. Ümraniyespor karşısında söylediklerimizi saha içerisinde uygulayan çok iyi bir oyuncu grubu vardı. Herkesin verdiği mücadele taktire şayan." diye konuştu. 

Ümraniyespor cephesi

Ümraniyespor Teknik Direktörü Bayram Bektaş, maçı izlemeyenlerin 4-0'lık skoru görünce çok net bir skor olarak değerlendirebileceğini kaydetti.

İlk yarı varlık gösteremediklerini buna rağmen gol yemeden bitirdiklerine değinen Bektaş, "İkinci yarı üstüne koyarak golü bulmaya çalışırken, orta sahada verilmeyen faul bariz golü getirdi. Hakemin gözü önünde oldu. Maçın kırılma anıydı. Çaykur Rizespor'un bu kadar korunmasına gerek yok. Rizespor'un büyüklüğüne gölge düşürüyorlar. Hakem bugün maçı istediği yere getirdi. Bugün sadece skora üzüldük. Rizespor'un bunlara ihtiyacı yok." şeklinde konuştu.

Ümraniyespor olarak kendi eksiklerine de bakacaklarının altını çizen Bektaş, "Sahada gerçek bir Ümraniyespor yoktu. Kendi adımıza sahada etkili olamadık. Yan faktörler aleyhinize olunca kurtuluşunuz yok. Rizespor'u tebrik ediyoruz. Her şeyi hakeme bağlamak da doğru değil. Eksiklerimizi görmek adına önemli. Bazı bölgelerde aksamaları net gördük. Hakkımızla buraya kadar geldik. İnşallah bundan sonra da böyle olur." ifadelerini kullandı.