Rize'de Macera Dolu Gece!

Rize'de Macera Dolu Gece!
Rize'de bağını koparıp kaçan boğa 4 mahalleyi ayağa kaldırdıktan sonra 12 uyuşturucu iğne yemesine rağmen 11 saat üzerine yakalandı.

Azgın Boğa 4 Mahalleyi Birbirine Kattı!..

Rize Merkeze bağlı Pehlivantaşı Mahallesi'nde sahibi tarafından su verilirken bağını koparıp kaçan boğa 12 uyuşturucu iğne yemesine rağmen sakinleştirilemedi. Azgın boğa 11 saatlik uzun bir kovalamacanın ardından sabahın ilk ışıklarında yakalandı.

Pehlivantaşı Mahallesi'nde Hüseyin Temizkan'a ait boğa Temizkan'ın annesinin boğaya dün akşam 17.00 sıralarında elektrik tesisatı bulunmayan ahırda el feneri yardımıyla su vermek istemesi sırasında el fenerinin ışığından rahatsız olan boğanın bağını koparıp açık halde bulunan pencereden atlayıp karanlıktan da faydalanarak kaçması 4 mahalleyi sokağa döktü.

İMAMDAN ANONS YARDIM İSTEĞİ

Ormanlık alana kaçan boğayı el fenerleriyle aramaya başlayan 5 ortaklı boğanın sahiplerine mahallelilerde eşlik edince 50-60 kişilik bir grup azgın boğayı aramaya başladı. Ormanlık alanda boğayı arayan grup Boztepe mevkiinden cami imamına gelen telefonda bir vatandaşın imama "Burada kaçan bir boğa var. Anons yapında boğa sahipleri gelip kurbanını yakalasın" sözleri üzerine imamın boğa sahiplerine haber vermesiyle Boztepe mevkiine giden grup ip ve halatlarla boğayı yakalamaya çalıştı.

RİZE BELEDİYESİ'NDEN YARDIM TALEBİ

BOĞAYA 12 UYUŞTURUCU İĞNE

Uzun uğraşlara rağmen boğanın önce Sunduk Mevkiine ardındna Yeni Mahalleye kaçması sonucu boğayı yakalayamacaklarını anlayan boğa sahipleri çareyi Rize Belediyesi'nden yardım istemekte buldu. Rize Belediyesi'nden giden ekibinde arama ve yakalama çalışmalarına katılarak boğayı araçla sıkıştırması sonucu boğa araca saldırdıktan sonra yine kaçmayı başardı. 12 uyuşturucu iğne atılan boğa yediği iğnelere rağmen karanlıktanda faydalanarak kaçışını sürdürdü.

17.00'DE BAŞLAYAN KOVALAMACA 04.00'DA SONA ERDİ

BOĞA SAHİPLERİ SATICIDAN YARDIM İSTEDİ

Gece 03.00'e kadar süren kovalamacanın ardından azgın boğayı yine yakalayamayacaklarını anlayan boğa sahipleri bu kez boğayı satın aldıkları kişiyi arayarak yardım talebinde bulundu. ortak sahiplerinin gece 03.00'da Rize Kurban pazarına giderek boğayı satın aldıkları kişiyi olay mahalline getirmelerinin ardından süren kovalamaca boğayı satan kişinin iğnelerinde etkisiyle halsiz düşen ve uzunca kovalamacanın ardından boğanın yorulmasını fırsat bilerek iple boğayı yakalamasının ardından boğanın başına bir çuval geçirilerek boğa mahalledeki eski bir çay alımevine getirilerek burada sıkı sıkıya bağlandı.