Rize'de Mahsur Kalan Üç Gence Ulaşılmaya Çalışılıyor

Rize'de Mahsur Kalan Üç Gence Ulaşılmaya Çalışılıyor
Rize’nin Çamlıhemşin İlçesi Gito Yaylası’nda mahsur kalan üç gence ulaşılmaya çalışılıyor.

Edinilen bilgiye göre, geçtiğimiz gün kar yağmaya başlaması ile gezmek için Çamlıhemşin İlçesi Gito Yaylası’na çıkan Süreyya Yüksel (19) Furkan Cihan (19) ve Eda Bayram (18) yağan yoğun tipinin etkisi ile yolların kapanması ve araçlarının bozulması sonucu mahsur kaldılar. Gençlerin kurtarılması için AFAD, UMKE ve AKUT tarafından gece başlatılan kurtarma çalışması yolda meydana gelen heyelan ve yoğun tipinin etkisi ile aksamaya uğradı. Sabah saatlerinden itibaren İl Özel İdare Ekiplerinin sürdürdüğü yol açma çalışması ve devam eden yaya kurtarma çalışmasına rağmen henüz gençlere ulaşılamadı. Aracın içerisinde bulunan gençler ile telefon irtibatı kurulurken, hayati tehlikelerinin bulunmadığı bildirildi. Kurtarma çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.

rizede-mahsur-kalan-3-gence-ulasilmaya-calisiliyor-1.jpg

rizede-mahsur-kalan-3-gence-ulasilmaya-calisiliyor-2.jpg

Öte yandan, Çamlıhemşin İlçe Kaymakamı Aziz Gölbaşı yaptığı açıklamada, gençlerin durumunun kritik olduğunu, kurtarma çalışmasının aralıksız sürdüğünü belirtti. Gölbaşı yaptığı açıklamada, “Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada yoğun kar yağışı uyarısı yapıldı. Bizlerde ilgili birimler aracılığı ile vatandaşlarımızı uyardık. Maalesef vatandaşlarımız uyarıları dikkate almayarak mahsur kaldılar. Bir çok noktada mahsur kalan vatandaşlarımız var. Üç gencin durumu kritik. Dünden bu yara çalışmayan bir aracın içerisinde, o soğuk ve karda yaşama mücadelesi veriyorlar. Kurtarma çalışmamızda yoğunluğu gençlerin bulunduğu bölgeye verdik. Geniş bir ekip ve iş makinesi ile çalışmalarımız sürüyor. Dağcılarda çalışmaya destek veriyor. Gençler ile telefon irtibatımız var. Birbirine sarılarak ısınıyorlar. Psikolojileri bozuk. Donma endişesi taşıyorlar. Zaman zaman ayaklarını hissedemediklerini söylüyorlar. En kısa sürede gençlere ulaşmaya çalışıyoruz" dedi.

aziz-golbasi.jpg

DEVLETİ ZOR DURUMDA BIRAKIYORLAR

Kaymakam Gölbaşı, uyarılara rağmen kar yağacağı dönemler yaylalara çıkanlara sitem ederek, “Bir çok noktada mahsur kalanlar var. Oları kurtaracağız. Ancak halkımızda bir ihmalkarlık ve sorumsuzluk görüyorum. İnsanlar bilerek kendilerini tehlikeye atıyor. Bizleri tehlikeye atıyorlar. Kurtarma çalışmasına giden AFAD ekibi ölümden dönmüş. Devlet olarak bizleri bu şekilde ne kadar zor durumda bıraktıklarını ifade etmek istiyorum. Kar yağacaksa yaylaya gitmemek lazım. Normal hizmetlere göndereceğimiz araçlar bunlar yüzünden kapalı köy yollarına hizmet veremiyor. Yinede inşallah sağ sağlım kurtulurlar diyoruz” diye konuştu.