Rize’de Mandalina Reçeli Yarışması Düzenlenecek

Rize’de Mandalina Reçeli Yarışması Düzenlenecek
Rize’de Derepazarı Belediyesi tarafından Derepazarı Mandalinası’nın kültür ve tanıtımına katkıda bulunulması amacıyla "Mandalina Reçeli Yarışması" düzenlenecek.

Rize’de 16-20 Aralık tarihleri arasında Derepazarı Belediyesi tarafından para ödüllü Mandalina Reçeli Yarışması düzenlenecek.

Yarışma dolayısıyla Derepazarı Belediye Başkanı Selim Metin, kahvaltılı basın toplantısı düzenledi. Derepazarı Belediyesi Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıda Başkan Metin, 3 yıl önce üretimine başladıkları Derepazarı Mandalina Reçeli’nin tanıtımına katkıda bulunmak, mandalina reçeli üretiminin teşviki ile kadın istihdamının desteklenmesi amacıyla ilçe genelinde ödüllü yarışma düzenleyeceklerini kaydetti. 

Kültürel ve ekonomik açıdan ilçe için çok büyük bir önemi olan mandalinanın değerini mandalina reçeli ile artırmayı hedeflediklerini belirten Başkan Metin, “Derepazarı’nın sadece mandalinası ile değil pidesi ile ilgili de çalışmalarımız oldu ve Derepazarı Pidesi’nin coğrafi işaretini almıştık. Mandalina reçeli fabrikasını kurmak için DOKAP ile sözleşmemizi yaptık. Bu ayın sonlarına doğru inşallah ihalesini gerçekleştireceğiz. Bu sene üretime geçmeyip mandalina reçelinin daha iyi tanıtılması için ödüllü bir yarışma düzenledik. Biz Derepazarı’ndaki istihdamı sağlamak için yarışmamızı ilçe genelinde düzenleyeceğiz. Fabrikamız büyüdükçe Derepazarı mandalinası üretimi yetişmeyebilir. Diğer bölgelerden de mandalina karşılayabiliriz. Ekonomik yönden katkıda bulunmak için var gücümüzle çalışacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın Rize’ye geldiğinde mandalina reçelini sabah kahvaltısında kullanmak için çok istekleri olmuştur. Biz bunları verdik. Sayın valimizin çok katkısı oldu. Kendisine teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonra uluslararası bir standarta kavuşturacağız. Geçen yıl 1500 ton mandalina üretimi gerçekleştirdik. Büyük çoğunluğunu başta Azerbaycan olmak üzere yurt dışına satışını yaptık. Derepazarı Belediyesi olarak mandalina reçeli fabrikasını kurarak istihdama ve üretime katkıda bulunacağız. Biz 3 aylık mandalina sezonunun ardından fabrikamızda siyah üzümün şırasını yaparak şıra olarak meyve suyu şeklinde satılması için ilgili kurumlarca görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Bizim olmazsa olmazımız mandalina reçelidir ve bunun için var gücümüzle çalışıyoruz.” dedi.

Başkan Metin, ilçede kuracakları mandalina reçeli üretim tesisini de yakın zamanda halkın hizmetine sunacaklarını kaydettiği açıklamasında Mandalina Reçeli Yarışmasının iki bölüm halinde 16 Aralık 2022 tarihinde Ön Eleme, 20 Aralık 2022 tarihinde ise Final Yarışması şeklinde düzenleneceğini belirtti.

Metin, yarışmaya Derepazarı’nda ikamet eden 18 yaş üstü kadınların katılabileceklerini ifade ederek, yarışmanın 1.’sine 5 bin, 2.’sine 3 bin, 3.’süne 2 bin lira para ödülü verileceğini ve dereceye giren mandalina reçellerinin bakanlığa gönderileceğini belirtti.

selim-metin-derepazari-belediye-baskani-basin-aciklamasi-1.jpgselim-metin-derepazari-belediye-baskani-basin-aciklamasi-3.jpgselim-metin-derepazari-belediye-baskani-basin-aciklamasi-5.jpg

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
6 Yorum