Rize'de "MâşaAllah" Dedirten Program

Rize'de "MâşaAllah" Dedirten Program
Fatih Medreseleri tarafından Rize'de düzenlenen "Örnek Genç Konferansları 19" büyük beğeni toplarken izleyicilere sık sık MâşaAllah" dedirtti.

Fatih Medreseleri Örnek Genç Konferansları'nın 19'uncusu Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Programa Fatih Medreseleri Genel Başkanı Masum Bayraktar Hoca da katıldı.

ornek-genc-konferanslari-rize-1.jpg

Fatih Medreseleri Rize Şubesi ile Araştırma Bilim İlim ve Kültür Derneği (ABİDER)'in organizasyonuyla düzenlenen program Fatih Medreseleri'nin sinevizyon tanıtım filmiyle başladı. Sinevizyon gösterisinin ardından Fatih Medreseleri Karadeniz Bölge Başkanı Yavuz Selim Ulusal, yaptığı konuşmada her anne babanın hayallerini süsleyen ve arzusu olan çocuğunun hafız olarak yetiştiğini görmek kadar güzel bir şey olamayacağını ifade ederek Fatih Medreseleri'nin önemine vurgu yaptı.

 yavuz-selim-ulusal.jpg

ornek-genc-konferanslari-rize-2.jpg

Fatih Medreseleri genç hocalarından Fatih Uslu ve Ali İlhan, Musab bin Umeyr ve Fatih Sultan Mehmet’in hayatlarını anlattığı program izleyicilerin büyük beğenisiyle takdirini topladı. 4-5 yaşlarındaki minik yavruların okudukları ayet ve hadislerle önemli mesajlar verdiği gecede minik yavrular okudukları ayetlerle büyüklerin beğenisini ve takdirini kazanınca büyükler sık sık "MâşaAllah" sözlerini sarfetti. 3 ay önce annesini kaybeden genç hocalardan Muhammed Oruç'un annesi için okuduğu ezgi ise özellikle bayanların gözyaşlarını akıtmasına neden oldu. Fatih Medreseleri'nin Trabzon Şubesi'nden katılan genç hocalar ve çeşitli il ve ilçelerden katılan Şube Başkanlarının da günün anlam ve önemini belirten konuşmaları programda yer aldı.

ornek-genc-konferanslari-rize-9.jpg

ornek-genc-konferanslari-rize-8.20120129215213.jpg

masum-bayraktar.jpgFatih Medreseleri Genel Başkanı Masum Bayraktar Hoca ise günün önemine istinaden yaptığı konuşmada Rize'de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek programı düzenleyen Rize Şubesi ile katılımcılara teşekkür etti. 

Bayraktar Hoca, "Yeryüzünde bütün gençliğin Kur'an-ı Kerim ile tanışması kadar güzel bir şey var mı? diye dinleyicilere soru yöneltince dinleyicilerden aldığı "Hayır" cevabı karşısında "Öyleyse bizler çalışmalarımızı Allah'ın istediği şekilde gerçekleştireceğiz ve Allah'ım yeryüzünde hiç kafir kalmadı, dünyadaki 7 Milyar insan Müslüman oldu diyene kadar mücadele edeceğiz, çalışmalarımıza devam edeceğiz" dedi. 

FATİH MEDRESELERİ KİMDİR?

ornek-genc-konferanslari-rize-6.jpg

Fatih Medreseleri Rize Şube Başkanı Sefa Düzenli ise Fatih Medreseleri hakkında bilgi verdi. Düzenli açıklamasında Fatih Medreseleri'nin; 4 yaş, 4 ay, 4 günlük iken başlayıp, son nefese kadar devam eden, Kur'an-ı Kerim ve Dini ilimleri kabiliyetine göre öğreten ve yaşatan bir eğitim kuruluşu olduğunu kaydetti.

sefa-duzenli.jpgFatih Medreseleri'nde her yaşa hafta içi hergün 08.00 - 16.00 saatleri arasında Elif-ba, Kur'an-ı Kerim, Tecvid, Talim, Dini Bilgiler ve ezber dersleri verildiğini kaydeden Düzenli, okul talebelerine ise isteğe bağlı olarak okul saatleri dışında eğitim verdiklerini hafta sonu eğitimlerinin ise cumartesi ve pazar günleri 09.00 - 12.00 saatleri arasında verildiğini söyledi.

FATİH MEDRESELERİ RİZE ŞUBESİ İLETİŞİM BİLGİLERİ

Düzenli son olarak düğün, nişan, sünnet ve cenaze gibi her türlü programda talebe ve hocalarla ÜCRETSİZ hizmet verdiklerini kaydederek Fatih Medreseleri Rize Şubesi'nin iletişim bilgilerini verdi. Fatih Medreseleri Rize Şubesi iletişim bilgileri: Çarşı Mahallesi Yıldız Sokak Birinciler Apartmanı No: 3 Tel: 0464. 214 61 28 - 0535 255 52 96 Rize.

FATİH MEDRESELERİ EĞİTİMİ

"İlim öğrenmek, her Müslüman erkek ve kadına farzdır." Hadis-i şerifi gereğince, insanımızın eğitim almasında her türlü imkanı hazırlayıp sunan bir eğitim kurumudur.

"Beşikten mezara kadar ilim talep ediniz" ifadesi gereğince her yaş ve seviyeye uygun eğitimimiz:

TEMEL EĞİTİM

a) Talebe 4 yaş, 4 ay, 4 günlük iken alınır.

b) 3 ayda Elif-ba'dan Kur'an-ı Kerim'e geçirilip ve yaşına uygun İlmihal bilgileri verilir.

c) 6 ay boyunca Kur'an okuması geliştirilip, hafızlığa hazır hale getirilir.

d) Talim, Tecvit ve Ezber dersleri yapıldıktan sonra hafızlığa başlatılır.

e) Kabiliyeti gereğince Hafızlığı tamamlatılır ve haşlaması yaptırılır.

f) 1 yıl Arapça Hazırlık dersleri verilir. (Türkçe Okuma-Yazma, Hadis-i Şerif ezberleme, Dini Bilgiler, Siyer, Matematik, Anlatım, Ahlak, Tarih, Genel Kültür vs.)

g) 4 yıl Arapça ilimleri verilir. (Sarf, Nahiv, Hadis, Tefsir, Fıkıh, Akaid, Tasavvuf, Usulü Fıkıh, Usulü Hadis, Usulü Tefsir, Mantık (Münazara), Edebiyat, Tarih, Siyer, Mükâleme (Pratik Arapça), Coğrafya)

h) 1 yıl belletmenlik (hocalığa hazırlık) yaptırılır.

ornek-genc-konferanslari-rize-3.jpg

ornek-genc-konferanslari-rize-4.jpg

ornek-genc-konferanslari-rize-5.jpg

ornek-genc-konferanslari-rize-7.jpg