Rize'de Maviyemiş Eğitim Programı Düzenlendi

Rize'de Maviyemiş Eğitim Programı Düzenlendi
Rize Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, ilde 'Maviyemiş Yetiştiriciliği Eğitim Programı' düzenledi.

Rize Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Maviyemiş Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle ilde 'Maviyemiş Yetiştiriciliği Eğitim Programı' düzenlendi.

Tarım İl Müdürlüğü'nde yapılan eğitim programına, il ve ilçe müdürlüklerinde görev yapan teknik personel katıldı. Eğitim programının açılışında konuşan İl Müdürü Şafak Bulut, üniversitenin kurumları ile iş birlikteliklerinde önemli yol katettiklerini ve üreticilere faydalı olabilmek için birlikte hareket edildiğini söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından, Maviyemiş Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Mustafa Akbulut tarafından katılımcılara merkezle ilgili sunum yapıldı. Eğitim programında Merkez Müdürü Akbulut, müdür yardımcıları Yrd. Doç. Dr. Yusuf Şavşatlı ve Ögr. Gör. Hüseyin Baykal tarafından Maviyemişin botanik sınıflandırılması ve bitkisel özellikleri, Maviyemiş üretimi, ekonomisi ve bahçe tesisi, bakım işlemleri, Maviyemişin içeriği ve kullanım alanları konularında bilgi verildi.

Maviyemişin, "Bahçede Budama ve Bakım İşlemleri Uygulaması" eğitimi ise Rize Merkeze bağlı Sütlüce köyünde bulunan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Maviyemiş Uygulama ve Araştırma Merkezi uygulama alanında gerçekleştirildi.