Rize'de Mekke'nin Fethi Kutlanacak

Rize'de Mekke'nin Fethi Kutlanacak
Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Rize Şubesi Mekke’nin Fethinin 1385. Yıl Dönümü vesilesiyle 31 Aralık akşamı Mekke'nin Fethini kutlayacak.

Anadolu Gençlik Derneği Rize Şubesi her sene düzenli olarak organize ettiği Mekke'nin Fethi kutlama programını 31 Aralık Perşembe akşamı saat 18.30’da İsmail Kahraman Kültür Merkezinde icra edecek.

Konuyla ilgili yapılan basın açıklamasında, 31 Aralık Perşembe gününü 1 Ocak Cuma gününe bağlayan gecenin Mekke’nin Fethi’nin yıl dönümü olarak kutlanacağı ifade edilerek, kutlama programına konuşmacı olarak Trabzon Vaizi Mehmet Altuntaş’ın katılacağı ve Kur’an Ziyafeti, İlahi-ezgi, Sinevizyon gösterimi ve  Siyer-i nebi sınavının ödül töreni yapılacağı belirtilerek, “Bilindiği üzere yeryüzünün ilk binası Kâbe’nin bulunduğu şehir olan Mekke, İslam Ordularınca 1 Ocak 630 tarihinde fethedilmiştir. Anadolu Gençlik Derneği öncülüğünde geleneksel olarak düzenlenen fetih kutlamaları bu yıl da düzenlenecektir. Mekke’nin Fethinin 1385. Yıl Dönümü vesilesiyle Mekke şehrinin insanlık tarihindeki önemine de değinmek gerekir. Mekke yeryüzündeki ilk şehirdir. İlk insan ve ilk peygamber olan Hazreti Âdem (as)’ın tevhid inancının bir sembolü olarak, insanın yeryüzündeki sınanma serüveninin bir nişanı olarak inşa ettiği ilk bina yani Kâbe bu şehirdedir. Âlemlere rahmet olarak gönderilmiş son peygamber Hazreti Muhammed(SAV) bu şehirde doğmuştur.  Kur’an-ı Kerim’in ilk çağrısı bu şehrin sokaklarında yankı bulmuştur.  Yeniden vücut bulan tevhid inancının ilk şehitleri bu şehirden çıkmıştır. Tebliğin 13 yıl süren çileli günleri bu şehirde yaşanmıştır. Habeşistan’a yapılan hicret de, Medine’ye yapılan hicret de bu şehirde yaşanılan sıkıntılı sürecin sonunda olmuştur. Mekke o dönemin Müslümanları için işkencenin, boykotun, ambargonun, zulmün her türlüsünün tadıldığı yaşanılmaz bir şehir haline gelmiştir. Her geçen 6 saniyede bir çocuğun açlık nedeniyle öldüğü, 840 milyon insanın her gece aç yattığı, 1 milyar 250 milyon insanın içme suyundan mahrum olduğu, 2 milyar insanın yoksulluk sınırının altında yaşadığı bir dünyada yeni fetihlerin yüreklerde sevgiye, merhamete ve adalete giden yolları açması gerekmektedir. Ayrıca yılbaşı eğlenceleri ile toplumsal çürümüşlüğün, kokuşmuşluğun ve duyarsızlığın tavan yaptığı bir zaman diliminde Anadolu Gençlik erlerinin Mekke’nin Fethi kutlamaları asil bir duruşun tüm dünyaya deklare edilmesidir. Bu vesileyle İsmail Kahraman Kültür Merkezinde düzenlenecek olan programa tüm halkımız davetlidir” denildi.

mekkenin-fethi-rizede-kutlanacak-001.jpg