Rize’de Mekke’nin Fethi Kutlanacak

Rize’de Mekke’nin Fethi Kutlanacak
Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Rize Şubesi ve Milli Gençlik Vakfı (MGV), Mekke’nin Fethi'nin 1386. Yıl Dönümü dolayısıyla 31 Aralık’ta Mekke'nin Fethi’ni kutlayacak.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) ve Milli Gençlik Vakfı (MGV), her yıl olduğu gibi bu yılda Mekke’nin Fethi’ni tüm Türkiye genelinde olduğu gibi Rize’de de düzenlenecek programla kutlayacak.

31 Aralık Cumartesi akşamı saat 19.00’da İsmail Kahraman Kültür Merkezinde düzenlenecek kutlama programına konuşmacı olarak Kalkandere İlçe Müftüsü Özkan Çelik katılacak. Programda ayrıca Kur’an Ziyafeti, İlahi-ezgi, Sinevizyon ve tiyatro gösterimi ile Siyer-i Nebi yarışmasının ödül töreni yapılacak.

Öte yandan aynı akşam Çayeli ilçesinde de Mekke’nin Fethi kutlama programının düzenleneceği bildirildi.

Genç İHH (İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı) tarafından 31 Aralık Cumartesi akşamı Saat: 18.30’da Çayeli Kültür Merkezi’nde düzenlenecek kutlama programına konuşmacı olarak TRT Eski Ortadoğu Muhabiri Mehmet Akif Ersoy’un katılacağı, programda Grup İslami Direniş konserinin de yer aldığı kaydedildi.

İslam tarihi açısından çok büyük önem arz eden Mekke’nin Fethi dolayısıyla düzenlenecek programlara tüm halkımız ailecek davet edildi.