Rize’de “Meyve Ağaçlarında Budama Eğitimi” ve “Üzümsü Meyve Yetiştiriciliği Eğitimi” Verilecek

Rize’de “Meyve Ağaçlarında Budama Eğitimi” ve “Üzümsü Meyve Yetiştiriciliği Eğitimi” Verilecek
Rize’de “Meyve Ağaçlarında Budama Eğitimi” ve “Üzümsü Meyve Yetiştiriciliği Eğitimi” kursları açılacak. 25’er kişilik sınıflarda toplam 50 kişinin katılacağı iki kursa katılım gösterenlere kurs boyunca 30 TL günlük yevmiye ödenecek.

Rize Ziraat Odası Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada,kentte 01 – 08 Nisan 2019 tarihleri arasında (6 gün) “Meyve Ağaçlarında Budama Eğitimi”, 08 Nisan – 20 Mayıs 2019 tarihleri arasında ise (29 gün) “Üzümsü Meyve Yetiştiriciliği Eğitimi” kurslarının açılacağı bildirildi.

Açıklamada, mesleği olmayanlara meslek edindirme, mevcut mesleğinde iş bulamayanlara yeni bir meslek öğretme amacıyla meslek eğitim kurslarının düzenlendiği belirtilerek, “Mesleki yeterlilik belgesi verilebilen mesleklerde kursa katılan kursiyerlere MYK Belgesi, verilemeyen mesleklerde kursa katılan kursiyerlere İŞKUR, Milli Eğitim Bakanlığı veya üniversite onaylı Kurs Bitirme Belgesi verilmektedir. Kurslara katılan işsizlerden hiçbir ücret alınmamakta, kursiyerlerin zaruri giderlerini karşılamak üzere her fiili eğitim günü için ödeme yapılmaktadır. Ayrıca eğitim süresince İş Kazası ve Meslek Hastalığı Sigorta Primleri ile Genel Sağlık Sigortası Prim Giderleri İŞKUR tarafından ödenmektedir” denildi.

Başvuruların Rize İŞKUR İl Müdürlüğüne yapılacağı kaydedilen açıklamada, Meyve Ağaçlarında Budama Eğitimi için başvuruların 28 Mart’ta sona ereceği, Üzümsü Meyve Yetiştiriciliği Eğitimi için ise başvuruların 29 Mart’ta sona ereceği ifade edildi.

Eğitim kurslarına 16 yaşını tamamlamış en az ilköğretim mezunu SSK’sı bulunmayan bay bayanlar başvurabilir.