Rize’de MHP’li Belediye Başkanı Engelli Genç Kızı İşten Çıkardı

Rize’de MHP’li Belediye Başkanı Engelli Genç Kızı İşten Çıkardı
Çayeli Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi, belediye bünyesinde çalışan 23 yaşındaki engelli genç kızı işten çıkarttı. İşten çıkarılan genç kız, hayatın bir parçası olmak istediğini ve eve kapanmak istemediğini haykırdı.

31 Mart'ta gerçekleşen yerel seçimlerde Milliyetçi Hareket Partisi’nden (MHP) belediye başkanı seçilen ve makamına dolmuş minibüsle gittiğine dair fotoğraflarla haberi yapılarak “Ülkücü Başkan” halkın içinden izlenimi oluşturulmaya çalışılan Çayeli Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi, ne ülkücülük ne de MHP duruşuna yakışacak bir olayı gerçekleştirdi. Başkan Çiftçi, şok bir olaya imza atarak yüzde 90 engelli raporu bulunan genç kızı işten çıkarttı. Çiftçi’nin işten çıkarma işleminden önce görev yerini değiştirerek belediyenin en aktif yerinde görev verdiği engelli genç kız için “Yapamazsa istifa eder, bırakıp gider” dediği, genç kızın azimli çalışması ve istifa etmemesi üzerine işten çıkarma işlemini gerçekleştirdiği iddia edildi.

Yüzde 90 engelli raporu bulunan ve tekerlekli sandalye ile hayatını sürdürmek zorunda kalan Şükran Yağcı, buna rağmen hayata küsmedi ve geçtiğimiz yıl İŞKUR’un TYP projesi kapsamında geçici süreliğine ilçedeki bir ortaokulun kütüphanesinde işe girdi. Hayata küsüp evde oturup zaman geçirmektense hayatın içerisinde yer alarak çalışmak isteyen Yağcı, İŞKUR TYP’deki çalışma süresinin sona ermesinin ardından gönüllü olarak hiçbir ücret almadan kütüphanede çalışmaya devam etti. Bu sırada dönemin Çayeli Belediye Başkanı Atilla Esmen’e de çalışma isteğini de ulaştıran genç kız, Çayeli Belediyesine taşeron işçi alımlarının yapılacağı sırada Esmen tarafından işe alındı ve aynı yerdeki görevine devam etti. 31 Mart seçimlerini MHP’li İsmail Hakkı Çiftçi’nin kazanması üzerine Çiftçi’nin talimatıyla belediye danışman bürosuna çekilen Yağcı, danışman bürosunda azimle çalışmaya devam etti. Ancak 22 Ağustos 2019 tarihinde Belediye İnsan Kaynakları Şubesinden genç kıza iş akdinin ay sonu sonlandırılacağı tebliğ edildi. İşten atılacağını öğrenen engelli kız, büyük bir yıkım yaşadı ve gözyaşlarına boğuldu. Bir müddet sonra gözyaşlarının dinmesi sonrasında neden işten atılacağını soran genç kıza “Başkanın planlaması bu şekilde bizim yapabileceğmiz bir şey yok” şeklinde cevap verildi. İş akdinin sona erdirileceği kararıyla dünyası kararan Yağcı, “planlamaya engelli bir kişiden mi başlanır” diyerek kararı protesto etti ve “1 hafta sonra madem beni işten atacaksınız ve bana bir hafta daha süre tanıdınız o zaman bende şimdi çıkıyorum” diyerek gözyaşlarıyla belediyeden ayrıldı.

Şükran Yağcı, işini ve çalışmayı sevdiğini belirterek haksız şekilde işten çıkarıldığını ve mağdur edildiğini belirterek, MHP Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi’nin tüm hayallerini ve umutlarını yıktığını söyledi.

sukran-yagci-001.jpg

Öte yandan genç kızın ay sonu beklenilmeden 23 Ağustos’ta iş akdi feshedildiği ve ilişiği kesildiği bilgisine ulaşıldı.

Genç kız, sosyal medyadan eve kapanmak istemediğini ve daha önce gönüllü olarak çalıştığı kütüphanede gönüllü çalışmaya karar verdiğine dair sosyal medyadan paylaşımda bulundu.

sukran-yagci.jpg

Diğer taraftan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde engellilerin toplumla bütünleşmeleri, başkalarının yardımına muhtaç olmadan hayatlarını idame ettirmeleri hedefiyle partisi tarafından TBMM’ye 3 kanun teklifi sunulan ve “Parti olarak, engelli kardeşlerimizle ilgili atılacak her adımın yanında ön şartsız duracağız, kanuni düzenlemeleri destekleyeceğiz" ifadelerini kullanarak engelli vatandaşlara büyük destek veren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin partisinin Rize’nin Çayeli Belediyesinde engelli genç bir kızın bu şekilde işten çıkarılmasına MHP’nin nasıl bir tepki vereceği merakla bekleniyor.