Rize'de Milan Skoda Malatya’nın Fiş’ini Çekti

Rize'de Milan Skoda Malatya’nın Fiş’ini Çekti
Çaykur Rizespor Çek forveti Milan Skoda ile BtcTurk Yeni Malatyaspor’un fişini çekti ve gelecek sezon Süper Lig’de yer almayı büyük ölçüde garantiledi.

Çaykur Rizespor, Süper Lig'in 33. hafta maçında BtcTurk Yeni Malatyaspor ile Çaykur Didi Stadı'nda karşılaştı. Çek forvet Milan Skoda, karşılaşmanın kilit golünü atarken penaltıdan kaydettiği golle de maçın skorunu 3-0 olarak belirledi. Yeşil Mavililer’in diğer golünü Boldrin kaydetti.

Çaykur Rizespor, Kayserispor'un Başakşehir'e 1-0 kaybetmesiyle büyük ölçüde Süper Lig'de kalmayı garantiledi. Yeşil Mavililer, Kayserispor ile ikili averaja kalırsa bu takımla ligde oynadığı karşılaşmalarda elde ettiği skorlara göre gol eşitliği sağladığından ligdeki genel averaja bakılacak. Çaykur Rizespor'Un genel averajı -17 iken Kayserispor'un genel averajı -31 ve arada 14 gol farkı bulunuyor.

Çaykur Rizespor, Kayseri ve Malatyaspor ile 3'lü averaja kalırsa 3 takım arasında oynanan maçlarda en çok puanı topladığından yine Süper Ligde kalacak.

Çaykur Rizespor, Denizlispor, Kayseri ve Malatyaspor ile 4'lü averaja kalırsa bu karşılaşmalarda Kayseri ile birlikte en çok puanı toplayan takım olarak Süper Lig'de kalacak.

Çaykur Rizespor: 3 – Yeni Malatyaspor: 0

Stat: Çaykur Didi 

Hakemler: Yaşar Kemal Uğurlu, Erdinç Sezertam, Serkan Çimen

Çaykur Rizespor: Gökhan Akkan, Moroziuk, Talbi, Fernandes, Melnjak, Abdullah Durak, Vetrih, Garmash (Dk. 66 Oğuz Kaan Güçtekin), Boldrin (Dk. 90 Tunay Torun), Samudio (Dk. 86 Sasse), Skoda

BtcTurk Yeni Malatyaspor: Farnolle, Chebake (Dk. 37 Kjartansson), Mina, Hadebe, Hafez, Robin Yalçın (Dk. 46 Donald), Murat Yıldırım (Dk. 83 Erkan Kaş), Fofana (Dk. 46 Ahmet İldiz), Walter, Gökhan Töre, Umut Bulut (Dk. 83 Youssuf)

Goller: Dk.29 ve 36 (penaltıdan) Skoda, Dk.31 Boldrin (Çaykur Rizespor)

Sarı kartlar: Dk. 20 Vetrih, Dk. 23 Samudio, Dk.66 Garmash (Çaykur Rizespor), Dk.37 Robin Yalçın (BtcTurk Yeni Malatyaspor)

caykur-rizespor-malatyaspor.jpg

Maçtan Dakikalar (İlk yarı)

1. dakikada Fofana'nın ara pasında sol çaprazdan ceza sahası içerisine giren Robin Yalçın'ın bekletmeden yerden vuruşunda kaleci Gökhan Akkan, topu ayakları ile çelmeyi başardı.

4. dakikada Gökhan Töre'nin pasıyla ceza sahasına hareketlenen Fofana'nın direk dibine sert şutunda kaleci Gökhan Akkan, meşin yuvarlağı kornere çeldi.

6. dakikada ceza sahasının dışından Murat Yıldırım’ın vuruşunda top farklı şekilde auta çıktı.

23. dakikada Gökhan Töre rakibinden sıyrıldıktan sonra ceza yayı üzerinde plase vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Gökhan Akkan'da kaldı.

29. dakikada ev sahibi ekip öne geçti. Sağ taraftan Moroziuk'un altıpas içerisine ortasında boş pozisyonda Skoda kafa ile topu filelere gönderdi. 1-0

30. dakikada Çaykur Rizespor farkı ikiye çıkardı. Samudio'nun ara pasında ceza sahası içerisine giren Boldrin'in bekletmeden vuruşunda, Hafez'e çarpan top kaleci Farnolle'yi yanıltarak filelere gitti: 2-0

36. dakikada ev sahibi ekip bir gol daha buldu. Melnjak'ın Chebake tarafından düşürülmesine hakem Yaşar Kemal Uğurlu penaltı kararı verdi. Skoda'nın kullandığı penaltı vuruşunda top filelerle buluştu: 3-0

43. dakikada Skoda'nın pasında ceza sahası sol çaprazında Garmash'ın vuruşunda top kaleci Farnolle'nin ayaklarından dönerek aynı futbolcunun önünde kaldı. Bu futbolcunun bir kaza daha vuruşunda Farnolle'nin tokatladığı meşin yuvarlak direğe çarparak oyun alanına döndü. Garmash'ın üçüncü kez kafa vuruşunda meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

Mücadelenin ilk yarısı, ev sahibi ekibin 3-0 üstünlüğü ile sona erdi. 

56. dakikada Skoda'nın defansın arkasında pasına hareketlenerek ceza sahası içerisine giren Samudio'nun vuruşunda, meşin yuvarlak yan ağlarda kaldı.

 76. dakikada Melnjak'ın ara pasında ceza sahası içerisine giren Vetrih'in kaleci ile karşı karşıya yerden vuruşunda Farnolle yatarak topu ayakları ile çelmeyi başardı.

78. dakikada Samudio'nun defansın arkasına pasında ceza sahası içerisine girdikten sonra Boldrin'in direk dibine plase vuruşunda kaleci Farnolle, yatarak topu kornere çeldi.

Mücadele, ev sahibi ekibin 3-0 üstünlüğü ile sona erdi.

AYRINTILAR GELECEK...