Rize’de Milli Gurur! 1 Antrenör, 4 Sporcumuz Milli Takımda

Rize’de Milli Gurur! 1 Antrenör, 4 Sporcumuz Milli Takımda
04-12 Kasım 2017 tarihleri arasında Macaristan’ın Budapeşte şehrinde yapılacak Dünya Kick Boks Şampiyonasına katılacak Türkiye Kick Boks Milli Takımında Rize’den 1 antrenör ve 4 sporcu yer alacak.

Büyükler Dünya Kick Boks Şampiyonası 04-12 Kasım 2017 tarihleri arasında Macaristan’ ın başkenti Budapeşte’de yapılacak. Şampiyona dolayısıyla Milli Takım Antrenörlüğüne Rize’den Ahmet Cebir, sporculardan ise Binnur Kaya, Gökhan Zorlu, Miraç Gencebay ve Yahya Alemdağ davet edildi.

rize’de-milli-gurur!-1-antrenor,-4-sporcu-milli-takimda-(1).jpg

Rize Kardeşler Spor Kulubü'nün  elde ettiği başarının mimarlarından olan Milli Antrenör Ahmet Cebir, Budapeşte’de yapılacak Büyükler Dünya Kick Boks Şampiyonası için yeniden Milli Takıma davet edildi. Cebir’in yeniden Milli Takım antrenörü olarak yer alacağı şampiyonada, ayrıca, bayanlar 48 kiloda Binnur Kayal, erkekler 51 kiloda Gökhan Zorlu ile 74 kiloda Yahya Alemdağ ve 79 kiloda Miraç Gencebay Rize’yi Milli Takım forması altında temsil edecek.

Rize Kardeşler Spor Kulubü Antrenörü Ahmet Cebir, Macaristan'ın başkenti Budapeşte’de yapılacak olan Büyükler Dünya Kick Boks Şampiyonası dolayısıyla A milli takıma antrenör olarak göreve çağrılması dolayısıyla gururlu ve mutlu olduğunu belirtti.

rize’de-milli-gurur!-1-antrenor,-4-sporcu-milli-takimda-(4).jpg

Budapeşte’de Türkiye’yi ve Rize’yi en iyi şekilde temsil ederek ülkemize ve Rize’ye mutlu bir şekilde döneceklerine inandığını kaydeden Milli Antrenör Cebir, kendisini bu göreve getiren Türkiye Kick Boks Federasyonu Başkanı Salim Kayıcı ile desteklerini esirgemeyen Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik’e teşekkürlerini ileterek, onları mahcup etmeyeceklerini ve Budapeşte’den Türkiye’ye zaferle döneceklerini belirtti. Cebir, ayrıca, Rize Kardeşler Spor Kulubü Antrenörü Ergün Çakmakçı’ya da destekleri ve yardımları dolayısıyla teşekkür ederek, Çakmakçı ile birlikte Rize ve ülkemize daha büyük başarılar kazandıracak sporcular yetiştirmeye devam edeceklerinin sözünü verdi.

rize’de-milli-gurur!-1-antrenor,-4-sporcu-milli-takimda-(3).jpg

Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik de, Ahmet Cebir hocamızla birlikte 4 sporcumuzun Milli Takıma davet edilmesinin Rize için gurur kaynağı olduğunu belirterek, bu durumun Rizelilerin Kick Boks sporuna olan ilgisinin ne denli fazla olduğunu ve bu sporda deneyimli hocaları eşliğinde başarılı sporcular yetiştirdiğinin kanıtı olduğunu söyledi.

mustafa-celik-039.jpg

Gerek Milli Antrenör Ahmet Cebir ile gerekse Rize adına Milli forma altında yarışacak sporcularla birlikte Budapeşte’de tüm sporcularımıza müsabakalarda başarılar dileyen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Çelik, şampiyonada Ahmet Hoca ile sporcularımızın kendilerine güvenenlerin yüzlerini güldüreceğine ve Milli Takımımızın Macaristan’daki şampiyonada elde edecekleri başarılar ile bütün dünyaya İstiklal Marşı'mızı ezberleterek,bayrağımızı defalarca göndere çekmeyi başaracaklarına inandığını söyledi.

Çelik, Rize’de spor alanında yapılan yatırımlarla birlikte ilimizin bireysel ve kulüp bazında önemli başarılara imza attığını ve bu başarılarla birlikte Milli Takımlara gönderdiği sporcu sayısında da artış olduğunu ifade ederek, yapılan yatırımların meyvelerini almaya başladıklarını ve almaya devam edeceklerini kaydetti. Sportif alanda ilimizin yetiştirdiği sporcuların gerek kulüp takımlarında gerekse Milli Forma altında yeni başarılara imza atacaklarından emin olduklarını kaydeden Çelik, sportif tesislerin ilimize kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

rize’de-milli-gurur!-1-antrenor,-4-sporcu-milli-takimda-(2).jpgrize’de-milli-gurur!-1-antrenor,-4-sporcu-milli-takimda-(6).jpg