Rize'de ''Minik 112 Projesi'' Hız Kesmiyor

Rize'de ''Minik 112 Projesi'' Hız Kesmiyor
Rize Sağlık Müdürlüğü, ilköğretim çağındaki öğrencilerin 112 acil ve ambulans sistemleri konusunda duyarlılıklarını, bilgi seviyelerini arttırmak amacıyla "Minik 112 Projesi" kapsamında eğitimlerine devam ediyor.

İl merkezinde 4. sınıf ilköğretim öğrencilere yönelik başlatılan eğitimde, öğrencilerin 112 acil ve ambulans sistemleri konusunda duyarlılıklarını, bilgi seviyelerini arttırmak, kaza, hastalık, yaralanma durumlarında 112'ye nasıl ulaşacakları kavramının öğretilmesi ve 112 acil yardım bilincinin oluşturulması amacıyla eğitim sunumu ve 112 tanıtımı gerçekleştirildi.

Rize 112 Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğü Eğitim Birimi tarafından yapılan eğitimde, acil sağlık hizmetleri istasyonlarında görevli Paramedik ve ATT eğitimciler görev aldı.

image-700.jpeg

Sağlık Müdürlüğü eğitimcilerinden ATT Nazan Pınarbaş, Nebi Kömürcü ve Büşra Öksüz tarafından, slayt gösterimi eşliğinde verilen eğitimin ardından okul bahçesinde bekletilen ambulans ve ekipmanlar da tanıtıldı.

Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, yaptığı açıklamada, Minik 112 Projesi ile 112 çağrı sisteminin daha doğru kullanılacağına ve gereksiz çağrıların azalacağına inanıyorum. İlköğretim öğrencilerine verilecek mesajların hayat boyu yol göstereceğini ve bu yaşta alınan mesajların da mutlaka karşılık bulacağını düşünüyorum" diye konuştu.

image-701.jpeg

image-703.jpeg

image-704.jpeg

image-705.jpeg