Rize'de "Misyonerlik ve Dinler Arası Diyalog" Anlatıldı

Rize'de "Misyonerlik ve Dinler Arası Diyalog" Anlatıldı
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dinler Tarihi Ana Bilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Süleyman Turan, "Misyonerlik ve Dinler Arası Diyalog"u anlattı.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dinler Tarihi Ana Bilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Süleyman Turan, İlmi Meseleler ve Sosyal Aktiviteler Topluluğu (İMSAK) tarafından düzenlenen konferansta ‘Misyonerlik ve Dinler Arası Diyalog’u anlattı.

İlahiyat Fakültesi Prof. Dr. Sadık Kemâl Sandıkçı Konferans Salonu’ndaki programda, dinler arası diyalog ana başlığı altında misyonerliğin konuyla ilişkisini ele alarak konuşmasına başlayan Yrd. Doç. Dr. Süleyman Turan, misyonerliğin Hristiyanlarla özdeşleşmesinin nedenlerine değinerek dinler arası diyalog konusunun neden ortaya atıldığı, misyonerlik faaliyetlerinin amaçları ve hedef bölgelerini haritalarla görsel olarak katılımcılarla paylaştı.

rizede-misyonerlik-ve-dinler-arasi-diyalog-konferansi-duzenlendi-2.jpg

Hristiyanlığın diğer dinlerle diyaloğunun nasıl olduğu sorusuna bağlı olarak Hristiyanlığı ele alan Yrd. Doç. Dr. Süleyman Turan, Hristiyanların, kurtuluşun yalnızca kendilerinde olduğunu, bunun da İsa’ya iman etmek, kilisenin üyesi olmak ve Papanın otoritesini kabul etmekle olacağını ve İslam’ın da kılıçla ve cihatla yayılan bir din olduğunu söyleyerek karalamaya çalıştıklarını anlattı.

rizede-misyonerlik-ve-dinler-arasi-diyalog-konferansi-duzenlendi.jpg

Her dinin diğer dinlere nasıl baktığını ve yaklaşımlarını ele aldığı konuşmasında Yrd. Doç. Dr. Süleyman Turan,  dinler arası diyaloğun tanımı, amacının daha barışçıl yolla nasıl anlaşılabilir olduğunu ve bunu yaparken her dinin kendi farklılıklarını koruması gerektiğini ifade etti. Ayrıca konferansta, dinler arası diyaloğu savunanlar ve savunmayanlar anlatıldı. Son olarak Diyanetin dinler arası diyaloğa bakışını ele alan Yrd. Doç. Dr. Süleyman Turan, konuşmasını Müslümanların donanımlı ve önde olması gerektiğini ifade ederek sonlandırdı.

Konferans sonunda RTEÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Mollaibrahimoğlu, Yrd. Doç. Dr. Süleyman Turan’a sunumundan dolayı teşekkür ederek, günün anısına şilt takdim etti.

rizede-misyonerlik-ve-dinler-arasi-diyalog-konferansi-duzenlendi-1.jpg

suleyman-turan-suleyman-mollaibrahimoglu.jpg