Rize’de Muhtarlardan Dernek Başkanı ile Belediye Başkanına Şok Protesto !

Rize’de Muhtarlardan Dernek Başkanı ile Belediye Başkanına Şok Protesto !
Rize Muhtarlar Derneği’nin düzenlediği kahvaltıda Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap ve dernek yönetimi büyük bir şok yaşadı.

Rize’de muhtar olmayanların oylarıyla Rize Muhtarlar Derneği başkanlığına seçilen Dernek Başkanı Mustafa Erbaş ile dernek yönetimine, Belediye Başkanı Kasap’ın katıldığı programda muhtarlardan şok protesto.

Rize Muhtarlar Derneği tarafından bu sabah Rize Öğretmenler Evinde bir program düzenlendi. Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap’ın da katıldığı ve muhtarlar ile mahallelerin sorunlarının görüşüldüğü kahvaltılı programa Rize Belediyesine bağlı 46 mahalle muhtarı da davet edildi. Ancak, Dernek Başkanı Mustafa Erbaş ile dernek yönetimini yetersiz bulan ve yönetimi kabul etmeyen mahalle muhtarlarından 25’i dernek yönetimini protesto ederek Başkan Kasap’ın da katıldığı programa katılmadı.

image-20160930233559.jpeg

Kentin nüfus yoğunluğunun bulunduğu mahalle muhtarlarının katılmadığı programda ise Başkan Kasap, Belediye Başkan Yardımcılarının da katıldığı kahvaltı programında kentin çok küçük bir bölümünü temsil eden ve nüfus yoğunluğu az olan mahalle muhtarları ile birlikte Rize’nin sorunlarını değerlendirdi.

image-20160930233130.jpeg

İŞTE PROTESTO EDEN 25 MAHALLE

Programa katılmayan ve Dernek Başkanı Mustafa Erbaş ile Dernek Yönetimini protesto eden 25 mahalle şöyle: Müftü, Tophane, Gülbahar, Portakallık, Engindere, Dağınıksu, Taşlıdere, Mezra, Hamzabey, Çorapçılar, Dağsu, Balsu, Çiftekavak, Pehlivantaşı, Pilavdağı, Yeni Mahalle, Yeniköy, Çarşı, Kavaklı, Hayrat, Kanbursırt, Eminettin, Kale, Piriçelebi ve Reşadiye Mahallesi.

Hatırlanacağı üzere Rize Muhtarlar Derneği’nin  15 Şubat 2015 tarihinde gerçekleşen 10. Olağan Kongresi’nde derneğe üye yapılan muhtar olmayanların kullandığı oylarla Mustafa Erbaş yeniden dernek başkanı seçilmişti.

Öte yandan mahalle muhtarlarının olağanüstü kongreye gitmek üzere çalışmalar yaptığı ve yapılan çalışmalar sonucunda olağanüstü kongreye gidecek imza sayısına ulaştıkları bilgisine ulaşıldı.

rize’de-muhtarlardan-baskanlara-sok-protesto-!.jpg

image-20160930233804.jpeg

İLGİLİ HABERİMİZ

Muhtar Olmayanların Oylarıyla Muhtarların Derneğine Başkan Seçildi