Rize'de Muhteşem Resim Sergisi !

Rize'de Muhteşem Resim Sergisi !
Rize’de dört renk isimli resim sergisinin açılışı yapıldı.

Yıllardır Rize’ye resmi sevdiren ve şu an Rize’de hocalık yapan bir çok resim hocasının da hocası olan Gülay Tok’un “Dört Renk” isimli resim sergisinin açılışı yoğun katılımla gerçekleşti. Sergide 60 kursiyerin 200 çalışması sergilendi.

Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde açılan sergiye, İyidere Belediye Başkanı Ahmet Mete, Rize Halk Eğitim Müdürü Osman Bahri Gülal, kursiyer yakınları ve davetliler katıldı. 

rize’de-dort-renk-isimli-resim-sergisinin-acilisi-yapildi-(1).jpg

Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde açılan ve 4 gün açık kalacak sergi, Rizeli sanatseverlerin büyük beğenisini kazandı. Sergiye katılanların eserleri uzun süre incelediği ve eser sahipleri ile uzun uzun eserler hakkında bilgi aldıkları görüldü.

rize’de-dort-renk-isimli-resim-sergisinin-acilisi-yapildi-(6).jpg

Kurslarının her sene Ekim ayında başladığını söyleyen Resim Öğretmeni Gülay Tok “Haziran ayında sonlanıyor 8 aylık bir sürüyor. Gelen öğrencilerle genelde kara kalem üzerinden başlıyoruz, ardından ölçü almayı göstererek, kara kalem, kuru boya çalışmaları olabiliyor. Daha sonra pastel, sulu boya, pastelin çeşitleri var. Sonra yağlı boyayla kursumuzu tamamlıyoruz. Şuanda burada 90 tane kursiyerin çalışması var. Toplamda 200 tablo sergiledik. Geldiğimizde herkes sıfırdan başladığı için hiç yağlı boya yapmamış kursiyerlerimiz oluyor, hiç kara kalem çalışmamış kişiler oluyor. Sıfırdan başlayıp aşama aşama gidilince, birde öğrenci istekli olursa güzel yol kat ediyoruz” diye konuştu.

rize’de-dort-renk-isimli-resim-sergisinin-acilisi-yapildi-(10).jpg

Kursiyer Elif Kaya ise 2 ay kadar bir sürede bir eseri tamamladığını söyleyerek, “Yağlı boya çalışması ilk başta biraz zor oluyor, ama gün geçtikçe ne kadar zevk aldığınızı ne kadar güzel yaptığınızı anlıyorsunuz. Böyle beğeni aldığınızı görünce de daha da büyük bir zevk duyuyorsunuz. Benim bu sergide çalışmalarım var. Ben resmi hobi olarak yapıyorum. İlerde inşallah kendime özgü sergim olur, orada sizi ağırlarım. İlk başladığımızda bu aşamaya geleceğimizi bizde düşünmüyorduk zamanla ilerledikçe güzel şeyler meydana getirdik” dedi.

rize’de-dort-renk-isimli-resim-sergisinin-acilisi-yapildi-(7).jpg

Sergiyi gezen sanatsever Hande Ekşioğlu, “Eserlerin hepsine beğenerek baktım. Çok beğendim güzel çalışmalar emeklerine sağlık. Başarılı buldum. Annemin tabloları çok güzel onları beğendim. Annem bu kursa özveriyle katıldı sonucunu da en iyi şekilde aldığını burada gördük” dedi.

rize’de-dort-renk-isimli-resim-sergisinin-acilisi-yapildi-(2).jpg

rize’de-dort-renk-isimli-resim-sergisinin-acilisi-yapildi-(3).jpg

rize’de-dort-renk-isimli-resim-sergisinin-acilisi-yapildi-(4).jpg

rize’de-dort-renk-isimli-resim-sergisinin-acilisi-yapildi-(5).jpg

rize’de-dort-renk-isimli-resim-sergisinin-acilisi-yapildi-(8).jpg

rize’de-dort-renk-isimli-resim-sergisinin-acilisi-yapildi-(9).jpg

rize’de-dort-renk-isimli-resim-sergisinin-acilisi-yapildi-(12).jpg

rize’de-dort-renk-isimli-resim-sergisinin-acilisi-yapildi-(13).jpg

rize’de-dort-renk-isimli-resim-sergisinin-acilisi-yapildi-(14).jpg

rize’de-dort-renk-isimli-resim-sergisinin-acilisi-yapildi-(11).jpg