Rize'de Neşet Ertaş'a Saygı ve Anma Gecesi Düzenlendi

Rize'de Neşet Ertaş'a Saygı ve Anma Gecesi Düzenlendi
Ebruli Yaşam ve Sanat Derneği ile Çağdaş Ritm Derneğinin birlikte düzenlediği konserle İzmir’de geçen eylülde yaşamını yitiren Türk Halk Müziği’nin usta ismi Neşet Ertaş, Rize’de anıldı.

İsmail Kahraman Kültür Merkezi’ndeki "Bozkırın Tezenesi Neşet Ertaş’ı Anma Gecesi‘‘nde Ebruli Yaşam ve Sanat Derneği ile Çağdaş Ritm Derneğinin ortaklaşa düzenlediği gecede ünlü halk ozanı Neşet Ertaş anıldı.

Anma programına Artvin Belediye Başkan Yardımcısı Zafer İnce, Artvin Belediye Spor Kulübü Yöneticisi Uğur Delikanlı, Rize İl Milli Eğitim Müdürü Saffet Yıldırım ve Eşi Süheyla Yıldırım, Rize Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Müdürü Nedim Turanlı, RİGG Başkanı Hatice Semiz, eğitim camiası, sanatseverler ile Neşet Ertaş’ın hayranları katıldı.

gulay-arslan-rize-konseri-2.jpg

rizede-neset-ertasi-anma-gecesi-1.jpg

rizede-neset-ertasi-anma-gecesi-3.jpg

Sanatçı Gülay Arslan, yönetimindeki saz ekibinin eşliğiyle, 25 Eylül 2012 tarihinde İzmir’de hayatını kaybeden ünlü halk ozanının birbirinden değerli türküleri ve bozlaklarını seslendirdi. İzleyenlerin de zaman zaman eşlik ettiği anma gecesinin sonunda Arslan ve saz ekibi ayakta alkışlandı.

gulay-arslan-rize-konseri.jpg

Yaklaşık 2 saat süren programda ayrıca Neşet Ertaş’ın hayatından kesitler anlatıldı ve sinevizyon gösterisi yer aldı.

hulya-cerrahoglu.jpg

rizede-neset-ertasi-anma-gecesi-2.20130203000014.jpg

gulay-arslan-rize-konseri-3.jpg