Rize'de Ney Kursu Başladı

Rize'de Ney Kursu Başladı
Rize Musiki Derneği tarafından düzenlenen Ney kursu başladı. Kurs kayıtları devam ediyor.

Rize Musiki Derneği Başkanı Emin Ali Kalcıoğlu, yaptığı açıklamada bu yıl 3.’sünü düzenledikleri Ney Kursuna kayıtların devam ettiğini söyledi.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Devlet Konservatuvarında öğretim elemanı olarak görev yapan Neyzen İlhan Barutçu tarafından eğitimlerin verileceğini kaydeden Rize Musiki Derneği Başkanı Emin Ali Kalcıoğlu, kayıtların Rize Merkez Atatürk Caddesi Elif Eczanesi üzerindeki Rize Musiki Derneği’ne yapılacağını, detaylı bilginin ise 0506 407 68 39 numaralı iletişim telefonundan alınabileceğini ifade etti.

emin-ali-kalcioglu-neyzen-ilhan-barutcu.jpg

Ney kurslarının her hafta Cumartesi günleri 13.00 – 16.00 saatleri arasında 3 saat olarak verileceğini kaydeden Kalcıoğlu, kursun mayıs ayına kadar devam edeceğini belirtti.

Sufi müziğinin vazgeçilmez unsurlarından olan Ney enstrümanına Rizelilerin ilgisi ve merakının yine oldukça büyük olacağına inandıklarını kaydeden Kalcıoğlu, amaçlarının Devlet Konservatuvarlarına öğrenci yetiştirmek olduğunu ifade ettiği açıklamasında, ayrıca, Rize Musiki Derneği olarak yan flüt, kabak kemane, piyano, viyalo, nota bilgisi ve şan eğitim kurslarını da başlattıklarını açıkladı.