Rize’de Nöbetçi Kuyumcu Dönemi Başladı

Rize’de Nöbetçi Kuyumcu Dönemi Başladı
Rize’de pazar günleri ‘Nöbetçi Kuyumcu’ dönemi başladı.

Rize’de yaklaşık 10 yıldır pazar günleri hizmet vermeyen kuyumcu esnafı bugünden itibaren nöbetçi kuyumcu uygulamasıyla hizmet vermeye başladı. Kentte her pazar günü en az 2 kuyumcunun nöbetçi olacağı ifade edildi.

Rize Kuyumcular Derneği (RİKUD) Yönetim Kurulu Üyesi Bayram Kar, nöbetçi kuyumcu dönemini daha önce başlatmak istediklerini ancak kuyumcular arasındaki ihtilaf nedeniyle bunu başaramadıklarını kaydederek ihtilafın giderilmesi sonucu çok geç kaldıkları uygulamayı bugünden itibaren başlattıklarını ve bundan böyle her pazar günü kentte en az 2 kuyumcunun açık olacağını kaydetti.

bayram-kar-(2).jpg

RİKUD Yönetim Kurulu Üyesi Kar, altın satın almak ya da bozdurmak isteyenlerin kuyumcu dükkanlarının kapalı olması nedeniyle sıkıntı çektiklerini belirterek pazar günleri nöbetçi uygulamasıyla vatandaşların çok daha rahat edeceğini düşündüklerini kaydetti.

Kar, nöbetçi kuyumcuların Pazar günleri sabah saat 10.00’dan akşam saat 18.00’a kadar çok değerli müşterilerine hizmet vereceğini belirterek kışın saat değişikliği olabileceğini ifade etti.

Kar, Nöbetçi Kuyumcu olarak bugün Atasay Kuyumculuk ile Zen Pırlanta’nın saat: 18.00’a kadar açık olacağını belirtti.

Altın almak için kuyumcuya gelen bir müşteri ise, uygulamanın çok mantıklı olduğunu kaydederek, “Kuyumcuların Pazar günü kapalı olması nedeniyle ne altın alabiliyor, ne de bozdurabiliyorduk. Pazar günleri açmaları çok güzel. Devam etmesini istiyoruz” dedi.

bayram-kar-(4).jpgbayram-kar-(6).jpgbayram-kar-(5).jpgrize’de-nobetci-kuyumcu-donemi-basladi.jpg