Rize'de O Kadınlarla Beraber Olan Erkekler Dikkat!

Rize'de O Kadınlarla Beraber Olan Erkekler Dikkat!
Rize’de dün düzenlenen fuhuş operasyonunda gözaltına alınan bazı kadınlarda hastalık tespit edilirken, kadınların bazılarında ise AIDS şüphesi bulunduğu öğrenildi.

12’si yabancı uyruklu diğerleri Türk vatandaşlığına geçirilmiş fuhuş yapan 27 kadından bazılarında hastalık bulgusuna rastlandığı, bazı kadınlarda da HİV virüsü şüphesi bulunduğu bilgisine ulaşıldı.

Rize İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından, üç ay süren takip neticesinde dün il merkezindeki iki otele düzenlenen baskında fuhuş yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alınıp sağlık kontrolü için hastaneye gönderilen 27 kadından bazılarında hastalık çıktığı, bazı kadınlarda ise AIDS şüphesinin bulunduğu öğrenildi.

Kadınlarla ilişkiye giren şahısların, gerekli tetkikleri yaptırmaları için en kısa sürede sağlık kurumlarına müracaatta bulunması gerekiyor.

KADINLARDAN 10'U SINIR DIŞI EDİLİYOR

Öte yandan gözaltına alınan ve ifadelerinin ardından sağlık kontrolünden geçirilen kadınlardan 16’sı serbest bırakılırken, 10 kadın emniyetteki işlemlerinin ardından sınır dışı edilmek üzere İl Göç İdaresi Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. 8’i erkek olmak üzere 10 kişi ise ifadelerinin ardından savcılık talimatıyla serbest bırakılacak.

Rize İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'nün dünkü operasyonunda fuhuş yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 27 kadınla birlikte fuhşa aracılık etme ve yer temin etme suçlamasıyla 2’si bayan 5 kişiden oluşan toplam 34 kişi gözaltına alınmıştı.

İLGİLİ HABERİMİZ

Rize'de Fuhuş Operasyonu