Rize’de O Kişilere Taviz Yok! 3 Bin 150 TL Ceza Uygulanmaya Devam Edecek

Rize’de O Kişilere Taviz Yok! 3 Bin 150 TL Ceza Uygulanmaya Devam Edecek
Koronavirüs vakalarına karşı 65 yaş ve üstü olanlar ile kronik rahatsızlığı bulunanlar için sokağa çıkma yasağını ihlal edenlere 3 bin 150 Tl para cezası uygulamasında taviz verilmeyecek.

Rize’de yeni tip korona virüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı bulunanların evden çıkmalarının kısıtlanması kararına uymayanlara uygulanmakta olan 3 bin 150 lira para cezasında taviz verilmeyeceği öğrenildi.

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs (Kovid-19) salgınının Rize’de yayılmasını önlemek ve etkisini en aza indirmek amacıyla radikal kararlar alındı. Bu kapsamda yetkili birimlerce alınan radikal kararlar doğrultusunda 65 yaş ve üstü olanlar ile kronik rahatsızlığı bulunanlar için sokağa çıkma yasağını ihlal edenlere Umumi Hıfzıssıhha kanunun 282. Maddesi gereği 3 bin 150 lira ceza uygulamasının taviz verilmeden uygulanacağı öğrenildi.

Kentte sokağa çıkma yasağı olan 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması için Rize Vefa Sosyal Destek Grubu çalışmalarını aralıksız sürdürürken; bu yönde 112, 155 ve 156’ya gelen talepler de hassasiyetle takip edilerek yerine getiriliyor.

Öte yandan Rize’de ve ilçelerinde 65 yaş ve üstü olanların evden çıkmalarının kısıtlanması kararına uymadıkları yönünde duyarlı vatandaşlar tarafından haber portalımıza ve yetkili kurumlara çok sayıda şikayetler bildirildi.