Rize'de Öğrenciler 2053 Rize’sini Hayal Etti, Gezi ile Ödüllendirildi

Rize'de Öğrenciler 2053 Rize’sini Hayal Etti, Gezi ile Ödüllendirildi
Rize’de “2053’te Böyle Bir Rize‘de Yaşamak İstiyorum” konulu resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrenciler kültür gezisi ile ödüllendirildi.

Rize Belediyesinin Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü sponsorluğunda düzenlediği ve Rize Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün destekleriyle gerçekleşen “2053’te Böyle Bir Rize‘de Yaşamak İstiyorum” konulu resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrenciler kültür gezisi il ödüllendirildi. Öğrenciler, Valilik önünde düzenlenen törenle Kastamonu ve Amasya gezisi için kentten uğurlandı.

Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Belediye Başkan Yardımcısı Sultan Yılmaz ve İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Yılmaz ile birlikte protokol eşliğinde kültür ve eğlence gezisine uğurlanan öğrencilere refakatçileri ile kurum temsilcileri de eşlik ediyor.

2053-te-boyle-bir-rize-de-yasamak-istiyoruz-odulu-oalrak-geziye-gonderildiler-(1).jpg

Çocukların ve gençlerin yaşamak istedikleri yer ile ilgili hayal kurmalarını ve bu konuda görüşlerini yansıtmalarını sağlama, çevre ile ilgili duyarlılıklarını artırma ve hayallerini tüm paydaş ve karar vericiler ile paylaşarak dikkate alınmasının sağlanması amacıyla geçtiğimiz yıl sonuna doğru“2053’te Böyle Bir Rize‘de Yaşamak İstiyorum” konulu ilk, orta ve lise öğrencileri arasında resim; lise öğrencileri arasında kompozisyon yarışması düzenlenmişti. Yarışmada resim dalında 102, kompozisyon dalında ise 23 eser değerlendirmeye tabi tutulmuş ve yapılan ilk değerlendirme sonucunda ilk beş eser belirlenmişti. Jüri üyelerinin beğenisini kazanan eserler ikinci kez değerlendirilerek puanlama sistemine alınmıştı. Yapılan puanlama neticesinde sırayla en yüksek puanları alan eserlerin sahipleri tespit edilmiş ve ilk beşe giren öğrenciler ödüle layık görülmüştü.

2053-te-boyle-bir-rize-de-yasamak-istiyoruz-odulu-oalrak-geziye-gonderildiler-(2).jpg2053-te-boyle-bir-rize-de-yasamak-istiyoruz-odulu-oalrak-geziye-gonderildiler-(3).jpg2053-te-boyle-bir-rize-de-yasamak-istiyoruz-odulu-oalrak-geziye-gonderildiler-(4).jpg2053-te-boyle-bir-rize-de-yasamak-istiyoruz-odulu-oalrak-geziye-gonderildiler-(5).jpg