Rize’de Öğrenciler ÇORUH EDAŞ’la Enerji Verimliliğini Öğrendi

Rize’de Öğrenciler ÇORUH EDAŞ’la Enerji Verimliliğini Öğrendi
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından 37.’si düzenlenecek olan Enerji Verimliliği Haftası dolayısıyla Çoruh EDAŞ Rize İl Müdürlüğü okullara ziyaretler gerçekleştirerek, öğrencilere Enerji Verimliliği hakkında bilgilendirmede bulundu.

Çoruh EDAŞ Rize İl Müdürlüğü yetkilileri, Rize Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Rize Merkez Zihni Derin Ortaokulu, Ardeşen Yavuz Selim Ortaokulu, Fındıklı Muammer Çiçekoğlu Ortaokulu, Derepazarı Ali Rıza Yılmaz İlköğretim Okulu, İyidere Merkez Ortaokulunda Enerji Verimliliği Haftası hakkında öğrencilere bilgilendirmelerde bulundu. Düzenlenen programlarda Çoruh EDAŞ Rize İl Müdürlüğü yetkilileri, “En ucuz enerji tasarruf edilen enerjidir” sloganını özellikle vurguladı.

Programlar hakkında bilgi veren Çoruh EDAŞ yetkilileri,  doğal kaynaklar ve enerjinin yüzyıllardır ekonomi – politik sorunların temelini oluşturduğunu kaydederek, “Enerji verimliliği politikaları, ekonomik büyüme ve sosyal kalkınma hedefleri için kilit roller üstlenmekte. Sürdürülebilirlik açısından enerji arz güvenliliğinin sağlanarak dışa bağımlılığın azaltılması ülkemizin son günlerde gündeminde iken Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından 37.’si düzenlenecek olan Enerji Verimliliği Haftası için Çoruh EDAŞ Rize İl Müdürlüğü okullara ziyaretler gerçekleştirdik. Bu kapsamda Rize Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Rize Merkez Zihni Derin Ortaokulu, Ardeşen Yavuz Selim Ortaokulu, Fındıklı Muammer Çiçekoğlu Ortaokulu, Derepazarı Ali Rıza Yılmaz İlköğretim Okulu, İyidere Merkez Ortaokulunda etkinlikler düzenledik.” dedi.

en-ucuz-enerji-tasarruf-edilen-enerjidir-(3).jpg

Enerji tasarrufunun, enerjiyi kullanmamak ya da kısıtlı kullanmak değil, enerjiyi verimli kullanmak olduğunu ifade eden Çoruh EDAŞ yetkilileri, her yıl Ocak ayının ikinci pazartesi günü başlayan ‘Enerji Tasarrufu Haftası’nda yapılan etkinlikler kapsamında Çoruh EDAŞ Rize İl Müdürlüğü yetkilileri olarak enerji verimliliği ve enerji tasarrufu konusuna dikkat çekmeye çaılıştıklarını söyledi.

Elektrik Mühendisleri Nedim Selçuk Er, Furkan Namlı ve Hüseyin Bekiroğlu ise Enerji tasarrufu ve verimlilik bilincinin oluşturulması sürecinde öncelikle eğitim sistemimizde çocuklarımıza bu bilinci kazandırmalıyız. Yaşam boyu eğitim felsefesiyle tasarruf ve verimlilik hayatımızın önemli bir sloganı olmalıdır.” diye konuştu.

en-ucuz-enerji-tasarruf-edilen-enerjidir-(1).jpgen-ucuz-enerji-tasarruf-edilen-enerjidir-(4).jpg