Rize'de Öğrenciler, Mikroskobik Canlıları İnceledi

Rize'de Öğrenciler, Mikroskobik Canlıları İnceledi
Rize Vakıflar İlkokulu öğrencileri, "mikroskobik canlılar ders ünitesi" kapsamında Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri ile birlikte mikroskobik canlıları inceledi.

Vakıflar İlkokulu Müdür Yardımcısı Selami Sonay, yaptığı açıklamada, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi öğrencileri ile sürekli diyalog içerisinde olacaklarını söyledi.

Öğrencilerin mikroskobik canlıları keşfedip bu canlılar hakkında detaylı araştırma yaptıklarını ifade eden Sonay, şöyle konuştu: "Gözle göremediğimiz bu canlıların hava, su ve toprakta yaşadığını öğrenip zararlı olan mikroskobik canlılardan nasıl korunmaları gerektiğini tartıştılar. Zararlı olduğu gibi yararları da olan mikroskobik canlıları da keşfeden öğrencilerimiz, bu canlıların yoğurt yapımından hamur yapımına kadar günlük hayatta sürekli kullanıldığını fark etti."

rizede-ogrenciler,-mikroskobik-canlilari-inceledi-(1).jpg

Doç.Dr. İlkay Bahçeci, yaptığı açıklamada, bu tip eğitimlerin  küçük yaşta yapılması gerektiğini söyledi.

Türk Tıp Öğrenci Birliği Başkanı Mustafa Erciyes ise, bu projelerin tüm ilkokullarda yapmayı planladıklarını belirterek, "Mikroskop altında bakteri, amip, paramesyum, öglena, maya mantarı, küf mantarı örneklerini incelediler. Öğrencilerimiz preparatları incelerken mikroskobik canlıların çeşitliliğini fark ettiler. Atalarımızın deyimiyle ağaç yaş iken eğilir mantığıyla hareket etmemiz gerekir. Bizler bu çocukları küçük yaşlarda enerjilerini doğru yere sarf etmelerini sağlarsak büyüdüklerinde ülkeye yararlı birer vatandaş olacaklardır." diye konuştu.

rizede-ogrenciler,-mikroskobik-canlilari-inceledi-(2).jpgrizede-ogrenciler,-mikroskobik-canlilari-inceledi-(3).jpgrizede-ogrenciler,-mikroskobik-canlilari-inceledi-(4).jpg

rizede-ogrenciler,-mikroskobik-canlilari-inceledi-(5).jpgrizede-ogrenciler,-mikroskobik-canlilari-inceledi-(6).jpg