Rize’de Öğrencilere Tablet Bilgisayar Dağıtıldı

Rize’de Öğrencilere Tablet Bilgisayar Dağıtıldı
Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) hayata geçirilen Fatih Projesi kapsamda pilot iller arasında bulunan Rize'de 3 okulda öğrencilere tablet bilgisayar dağıtıldı.

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) hayata geçirilen FATİH Projesi'ni kapsamda pilot iller arasında bulunan Rize'de öğrencilere tablet bilgisayar dağıtıldı.

MEB tarafından eğitimde bilişim teknolojisinin önemini artırma, sınıfları daha ileri teknolojiyle donatma, öğrencilerin teknolojiyi daha etkin kullanmayı öğrenmesi amacıyla uygulamaya konulan Fatih Projesi kapsamında pilot uygulama olarak 17 ildeki 52 okulda öğretmen, öğrenci ve idarecilere toplam 12 bin 800 tablet bilgisayar dağıtıldı.

rize’de-ogrencilere-tablet-bilgisayar-dagitildi-1.jpg

Proje kapsamında okullar akıllı tahtalarla da donatılıyor. Öğrenciler kesintisiz internetle akıllı tahta uygulamasından yararlanabilirken, tablet bilgisayarlarını eğitimlerinde kullanabilecek. Öğrenciler, ücretsiz sahip olacakları tablet bilgisayarları evlerine götürebilecek. Tablet bilgisayarlara, öğrenci hangi sınıfa devam ediyorsa o sınıfın ders kitapları yüklenecek.

Tablet bilgisayarların içinde özel olarak geliştirilen z-kitap (zenginleştirilmiş kitap) yer alacak. Z-kitap, dijital ortamda okutulan ders kitaplarının öğretim programları esas alınarak animasyon, video, ses, fotoğraf, harita, grafik, tablo gibi ögeleri de içerecek.

Bu kapsamda Rize'de de Sosyal Bilimler Lisesi, Rize Anadolu İmam Hatip Lisesi ve TOBB Fen Lisesi'nde 500 tablet bilgisayar, 9. sınıf öğrencilerine verildi. Dönem sonuna kadar pilot okullardaki tüm lise birinci sınıf öğrencilerine tablet bilgisayar verilmesi hedefleniyor.

rize’de-ogrencilere-tablet-bilgisayar-dagitildi-2.jpg