Rize'de Okul Önlerinde Bekleyenler Dikkat!

Rize'de Okul Önlerinde Bekleyenler Dikkat!
Rize'de okul önlerinde beklemeye son verecek uygulama... Okul önlerinde bekleyenler para cezası ve yasal işlemlerle karşı karşıya kalacak.

Rize İl Emniyet Müdürlüğünce yapılan açıklamada, Rize'de okul öğrencilerinin rahatsız edilmemesi ve kamu düzeninin sağlanması amacıyla okul önlerinde okulla ilgisi bulunmayan öğrencilerin bulunmasına izin verilmeyeceği ifade edilerek, karara uymayanlar hakkında yasal işlem başlatılarak para cezası ile cezalandırılacakları kaydedildi.

Rize İl Emniyet Müdürlüğü'nden konu hakkında yapılan açıklamada, "Rize Valiliği’nin 24.09.2014 tarih ve 2014/01 sayılı kararına istinaden; Müdürlüğümüz Çocuk Şube Müdürlüğü çalışmaları kapsamında; Rize il sınırları içinde kamu düzeninin sağlanması, okul çevrelerinde şiddetin önlenmesi, bu kararla özellikle okul giriş ve çıkış saatlerinde okulların çevresinde olması muhtemel gürültü, kavga, taciz vb. olayların önüne geçilmesi amacıyla; İlkokul, ortaokul, lise ve dengi düzeyindeki okulların çevresinde, okul öğrencisi olup (sosyal kültürel ve sportif faaliyetlerde bulunan öğrenciler hariç) mazereti olmaksızın ders saati dışında öğrenci ve okulla ilgisi bulunmayan diğer şahısların bulunmasına, beklemesine izin verilmeyecektir. Bu karara uymayanlar hakkında Kabahatler Kanunu‘nun 32.maddesi ve diğer hükümleri gereği idari para cezası ve diğer yasal işlemler uygulanacaktır." denildi.