Rize'de Önce Kur'an, Sonra Spor Eğitimi

Rize'de Önce Kur'an, Sonra Spor Eğitimi
Yaz tatilinde Rize’deki camilerde Kuran kurslarına giden çocuklara spor eğitimi veriliyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Spor Genel Müdürlüğü arasında 30 Nisan 2012 tarihinde, yaz kuran kurslarına katılan çocukların sportif faaliyetlere yönlendirilmesine ilişkin imzalanan işbirliği protokolü Rize’nin Ardeşen ilçesi’nde devam ediyor.

Ardeşen’deki camilerde ilki geçen yıl uygulanan ve bu yıl da devam proje kapsamında Kuran Kursları'na katılan çocuklara başta hentbol olmak üzere sah ve salon spor branşları ile ilgili eğitim veriliyor.

rizede-once-kuran,-sonra-spor-egitimi-3.jpg

Ardeşen İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü antrenörleri Hacer Kamburoğlu Işık ve Betül Navdar gözetiminde günün ilk saatlerinde Ardeşen Merkez Camisi bahçesinde spor yaparak eğlenen çocuklar, günün diğer saatlerinde ise İlçe Müdürlüğü bünyesindeki kapalı spor salonunda ve ilçe stadından spor eğitimi alıyor. Proje kapsamında özellikle hentbol da yetenekli kız sporcuların Ardeşen Gençlik ve Spor Kulübü alt yapısına kazandırılmasını hedeflediklerini kaydeden Antrenör Hacer Kamburoğlu Işık, diğer branşlarda da önemli derecede başarı elde eden çocuklara geleceğini spordan elde edecek imkanlar tanımak adına mücadele vereceklerini söyledi.

rizede-once-kuran,-sonra-spor-egitimi-2.jpg

rizede-once-kuran,-sonra-spor-egitimi-3.20130716164058.jpg