Rize'de Onkolog Doktor Sorunu Hortladı

Rize'de Onkolog Doktor Sorunu Hortladı
Rize Onkoloji Hastanesine atanan onkolog doktor göreve başlamadan istifa etti, geçici görevle atanan onkoloğun görev süresi doldu. Rize yeniden onkolog doktor sorunu yaşamaya başlayınca hastaneye yeniden geçici görevle onkolog ataması yapıldı.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne bağlı olarak hizmet veren Doğuş Çay Hacere Karakan Onkoloji Merkezinde yeniden onkolog doktor sorunu baş gösterdi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Onkoloji Hastanesine atanan onkolog doktor göreve başlamadan istifa etti, geçici görevle atanan onkolog doktorun görev süresi doldu. Rize yeniden onkolog doktor sorunu yaşamaya başlayınca hastaneye yeniden geçici görevle onkolog doktor ataması yapıldı.

Rize’de birkaç ay öncesine kadar 3 onkolog doktorun hizmet verdiği hastanede onkolog doktorların istifa ederek özel sektöre geçmesi diğerinin de tayininin başka ile çıkması nedeniyle ayrıldığı Onkoloji Merkezine geçici görevle bir onkolog doktor ataması ile 29 Aralık 2015 tarihinde Sağlık Bakanlığı 66. Devlet Hizmeti Yükümlülüğü kurası ile bir onkolog doktor ataması yapılmıştı. Geçici görevle Rize’de görevlendirilen onkolog doktorun görev süresinin sona ermesinin yanında kura ile Rize’ye atanan onkoloğun göreve başlamadan istifa etmesi nedeniyle Rize’ye gelmemesi sonucu Onkoloji Merkezi yine doktorsuz kaldı.

GEÇİCİ GÖREVLE ADANA’DAN GELECEK ONKOLOG DOKTOR YARIN BAŞLAYACAK

26 ŞUBAT’TA ÜLKE GENELİNDE ATAMASI YAPILACAK TEK ONKOLOG RİZE’YE ATANACAK

Onkolog doktor yokluğunu gidermeye çalışan yetkililerin yaptıkları çalışmalar sonrası Adana’dan geçici görevle bir onkoloğun Rize’ye geleceği ve yarın (18 Şubat Perşembe günü) göreve başlayacağı, ayrıca 26 Şubatta yapılacak Sağlık Bakanlığı Devlet Hizmeti Yükümlülüğü kurası ile ülke genelinde ataması yapılacak tek onkoloğun da Rize’ye atamasının yapılacağı öğrenildi. 26 Şubatta ataması yapılacak onkolog doktorun göreve başlayıp başlamayacağı ise bilinmiyor.

rize-onkoloji-hastanesi-001.jpg