Rize’de Organ Bağışı Standı Açıldı

Rize’de Organ Bağışı Standı Açıldı
Rize'de, "3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası" dolayısıyla organ bağışı konusunda halkı bilinçlendirmek amacıyla stant açıldı.

Tuzcuoğlu Memişağa Parkı'nda açılan stant ile ilgili bilgiler veren Rize Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, "Organ bağışı bir insanın organlarının bir kısmının veya tamamının, henüz sağlıklı iken, beyin ölümünün ardından başka insanlarda yararlanılmak üzere bağışlanmasıdır.

mustafa-tepe.20140331174201.jpgAyrıca yaşarken yapılabilen (böbrek gibi) organ bağışı türleri de vardır. Tedavisi sadece organ ve doku nakli ile mümkün olan hastalıklar, dünyada olduğu gibi ülkemizde de önemli sağlık sorunlarından biridir. Bu bilinçle ülkemizde Türkiye Organ ve Doku Nakli Bilgi Sistemi kurulmuş olup organ dağıtımı en adaletli ve şeffaf şekilde, Bakanlığımızın kontrolünde ve denetiminde yapılmaktadır. Organ bağışı konusunda vatandaşlarımızdaki yanlış ön yargıları değiştirebilmek ve bilinçli bir toplum oluşturabilmek amacıyla faaliyetlerimiz devam etmektedir. Organ bağışı ve naklinin yaygınlaştırılması ve toplumda organ bağışı konusundaki farkındalığı arttırmak amacıyla Bakanlığımız tarafından her yıl 3-9 Kasım tarihleri arasında "Organ Bağışı Haftası" düzenlenmektedir. Bizlerde bugün burada bu kampanyanın bir ayağını oluşturmaktayız" dedi.

rize’de-organ-bagisi-standi-acildi.jpg

Rize’de Organ Bağışı Standı Açıldı

Rize’de Organ Bağışı Standı Açıldı