Rize’de ''Organik Turizm ve Pazarı'' Projesi İçin Çalışma Başlatıldı

Rize’de ''Organik Turizm ve Pazarı'' Projesi İçin Çalışma Başlatıldı
Rize il ve ilçelerinde organik tarımı özendirmek ve organik ürünlere destek için İl Genel Meclisi tarafından ''Organik Turizm ve Pazarı'' projesi için çalışma başlatıldı.

''Organik Turizm ve Pazarı'' Projesi için Çamlıhemşin İl Genel Meclis Üyesi Cemil Kuş'un verdiği önerge, İl Genel Meclisi’nde yapılan oylama ile kabul edilirken, AR-GE Komisyonu tarafından çalışmalara başlandı. Organik Pazar ve Organik Turzm projesi komisyon üyelerinin saha çalışması sonucu hazırlanacak raporla netleşmesi bekleniyor. Rize’nin köy ve yaylalarında üretilen organik sebze meyve başta olmak üzere et ve süt ürünlerinin ülke turizmine kazandırılması için başlatılan çalışma Rize'de bir ilk olacak.

Konuyla ilgili bilgi veren İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Kazancı, ''Köy nüfusunun yoğunlukta olduğu ve yaylacılığın önde olduğu ilçelerde yapılacak Organik Pazar ve Lojistik merkezler ile Köylü ve Yaylacıların ürettiği ürünler daha da değerlenecek. Son yıllarda turizmde önemli yer edinen organik ürünlere yöneliş var ve biz de İl Genel Meclisi olarak Rizemizde var olan bu potansiyelden gelen misafilerimizin de faydalanmasını istiyoruz. Bu çalışmamızla ilimizin turizmine büyük katkı sunacağımıza inanıyoruz'' dedi.

Projede İl Özel İdaresi’nin destekleri ile organik tarım ürünleri ve yayla ürünleri üretilen ilçelerde soğuk hava depoları kurularak soğutma, şoklama ve kurutma ünitelerinin yanı sıra, depoların nakliye ve pazarlama bölümlerini de içine alan entegre tesisleri oluşturulması hedefleniyor.