Rize'de Ortaokul Öğrencisinden Anlamlı Bağış

Rize'de Ortaokul Öğrencisinden Anlamlı Bağış
Rize'de "Çocuğum İçin Çocuğumla Okuyorum" projesi kapsamında tam altın kazanan Mahmut Celalettin Ökten Ortaokulu öğrencisi Betül Köse, kazandığı tam altını okul kütüphanesine bağışladı.

Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Mahmut Celalettin Ökten İmam Hatip Ortaokulu tarafından düzenlenen proje kapsamında velilerin kitap okumaya karşı bilinçlenmesi, okuma konusunda çocuklarına örnek olması, çocukların okumaya karşı ön yargılarının yıkılması, veli-okul-öğrenci paydaşlarını bir araya getirerek olumlu okul ikliminin oluşturulmasını hedeflenen çalışmada veliler ve öğrencilerin okumaları için birer kitap belirlendi.

023-014.jpg

Belirlenen kitaplar, bir ay boyunca veliler ve öğrenciler tarafından okunarak ana konuları ve özeti belirlendi. Veliler ve öğrenciler, okudukları kitaplardan Mahmut Celalettin Ökten İmam Hatip Ortaokulu konferans salonunda sınav oldu.

Sınava sonunda veli olarak Sema Demir, öğrenci olarak ise Betül Köse birinci oldu. Öğrenci ve veli, Rize Cumhuriyet Başsavcısı Osman Köse tarafından altınla ödüllendirildi. Betül Köse'nin kazandığı altını okul kütüphanesine bağışlayarak kitap alınmasını istemesi takdirle karşılandı.

betul-kose.jpg

Sınava katılan bütün velilere de teşekkür belgesi takdim edildi.

01-027.jpg