Rize’de Oryantasyon Eğitimi Kursu Başladı

Rize’de Oryantasyon Eğitimi Kursu Başladı
Milli Eğitim Bakanlığının Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne bağlı, Halk Eğitimi Merkezinde görev yapan ve yapacak olan öğretmenlerle usta öğreticilere yönelik hizmetiçi eğitimi kursları Rize’de başladı.

Kadrosuz Usta Öğreticileri Platformu Kurucu Başkanı ve Türkiye Kadrosuz Usta Öğreticiler Temsilcisi Melahat Furtuna, Milli Eğitim Bakanlığının Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne bağlı, Halk Eğitimi Merkezinde görev yapan ve yapacak olan öğretmenlerle usta öğreticilere yönelik hizmetiçi eğitimi kurslarının Rize’de başladığını kaydetti. Oryantasyon eğitiminin 5 gün süreceğini belirten Furtuna, eğitime 198 kadrosuz usta öğretici ve öğretmenin katıldığını söyledi.

Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünün açacağı  kurslarda  görev almak isteyen öğretmen, ücretli, uzman ve usta öğreticilerin bu eğitimi almaları gerektiğini ifade eden Kadrosuz Usta Öğreticileri Platformu Kurucu Başkanı ve Türkiye Kadrosuz Usta Öğreticiler Temsilcisi Melahat Furtuna, eğitim sonunda yapılacak sınavda başarılı olan adayların 5 yıl süre ile görev yapabileceklerini ve eğitimlerin ülke genelinde 6 ay içinde tamamlanacağını açıkladı.

Bütün kadrosuz usta öğreticilerin bu eğitimi alması gerektiğini kaydeden Furtuna, eğitimlerin Rize Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Zikrullah Alperen tarafından İsmail Kahraman Kültür Merkezinde verildiğini ifade ederek, Alperen’in 21-24 Ağustos tarihleri arasında Türkiye genelinde formatör eğitimi alan 200 kişiden, Rize genelinde ise 2 kişiden biri olduğunu belirtti.

rize’de-oryantasyon-egitici-egitimi-kursu-basladi-(1).jpgrize’de-oryantasyon-egitici-egitimi-kursu-basladi-(2).jpgrize’de-oryantasyon-egitici-egitimi-kursu-basladi-(3).jpgrize’de-oryantasyon-egitici-egitimi-kursu-basladi-(4).jpg