RTEÜ ile Rize OSB Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı

RTEÜ ile Rize OSB Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) ile Rize Organize Sanayi Bölgesi arasında işbirliğini güçlendirmek ve sürdürülebilir hale getirmek amacıyla Rize Valisi Kemal Çeber ile RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman tarafından protokol imzalandı.

Rize Valiliği Toplantı Salonunda gerçekleştirilen imza törenine; Rize Valisi Kemal Çeber, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, İl Genel Meclis Başkanı İbrahim Türüt, Kalkandere Belediye Başkanı Kenan Yıldırım, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Bilgin, Üniversitenin Öğretim Üyesi Prof. Dr. Göktuğ Dalgıç, Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, Rize Ticaret Odası Meclis Başkanı Şükrü Cevahir, Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Hasan Günal ve diğer yetkililer katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Vali Kemal Çeber, OSB’deki sorunların konuşulup istişare edilerek fikir ve eylem birliğinin inşası için buluşulduğunu belirtti. OSB'ye değer katıp marka değerini yükseltecek projelere ağırlık vereceklerini belirten Vali Çeber, Rize’nin gelişmesi için yapmış oldukları katkılardan dolayı Rektör Karaman'a teşekkür etti.

Mesleki Eğitim ve Üniversite, Sanayi İşbirliği’ne oldukça önem verdiklerini vurgulayan Vali Çeber, “İlimizin sanayi ve teknoloji alanında daha da gelişmesi için üniversitemizin desteğine ihtiyacımız var. Bütün sektörlerin gözbebeği üretim sektörü ve sanayi Ar-Ge Merkezleri ile Eğitim Kurumlarından da destek alarak güçlenecektir. Hedefimiz ilimizde gençlerimizin istihdamı artırmak. Üniversitemizle el ele vererek Valiliğimizin, Ticaret ve Sanayi Odamızın, Sivil Toplum Kuruluşlarımızın gücünü kullanarak istihdam hedeflerimizi gerçekleştireceğiz. Rize’de sanayi üretiminin artırılmasını ve geliştirilmesini önemsiyoruz. Türkiye ve Rize'nin büyüyerek gelişmesi için elimizden geleni yapacağız. Üniversitemiz ve Organize Sanayimiz arasındaki işbirliği protokolü ile sanayide, üretimde yeni bir dönem başlıyor. Rize’de üretimin markaya dönüşmesi için şehrimizde var olan birlikte iş yapma kültüründen faydalanacağız. OSB’nin büyüyerek gelişmesi, Türkiye ve Rize için üretmesi, bu pastanın daha da büyümesi için sizlerin yanındayız." diyerek sözlerini tamamladı.

Protokol, RTEÜ'nün bilgi birikimini ve teknolojik altyapısını kullanarak üniversite-sanayi işbirliğini sürdürülebilir hale getirmek, Rize Organize Sanayi Bölgesi ve Rize Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren firmaların Ar-Ge ve inovasyon kapasitelerini arttırmak, faaliyet gösteren firmaların ulusal ve uluslararası teşviklerden daha fazla faydalanmalarını sağlamak, akademik camia ile işbirlikleri oluşturmak, taraflar arasında sağlıklı bir iletişim kurulması yoluyla bölge ekonomisini geliştirecek işbirliğini sağlamak, tarafların teknolojik yenilik alanlarında ARGE, tasarım, sistem entegrasyonu, dış ticaret, sertifikasyon gibi rekabeti güçlendirme faaliyetleri kapsamında ulusal ve uluslararası fon programlarına yönelik proje geliştirme ve yürütme konularında ortak çalışma yapmak, Rize Organize Sanayi Bölgesi ve bünyesinde bulunan firmalarına fikri mülkiyet hakları konusunda destek vermek ve bu konuda farkındalık oluşturmak, RTEÜ öğrencilerinin Rize Organize Sanayi Bölgesinde bulunan firmalarda staj ve bitirme projeleri yürütebilme imkânı sağlanmak, Rize Organize Sanayi Bölgesi ve bünyesinde bulunan firmaların ihtiyaç duyduğu analiz, fizibilite çalışmaları, kümeleme ve mentorlük çalışmaları vb. faaliyetlerde RTEÜ'nün teknik ve akademik bilgi birikimi ve tecrübelerinden yararlanmak amacını taşıyor.

Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman ise protokolün RTEÜ'ye ve Rize'ye hayırlı olmasını diledi.

İstihdamın arttırılması için yapılacak çalışmaların da değerlendirildiği toplantıda, sanayi faaliyetlerinin son durumu ve ilimizdeki sanayicilerin sorunları, beklentileri hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

osb-mutesebbis-heyeti-toplantisi-gerceklestirildi-(1).jpgosb-mutesebbis-heyeti-toplantisi-gerceklestirildi-(5).jpgosb-mutesebbis-heyeti-toplantisi-gerceklestirildi-(3).jpgrecep-tayyip-erdogan-universitesi-ile-rize-organize-sanayi-bolgesi-arasinda-isbirligi-protokolu-imzalandi..jpgosb-mutesebbis-heyeti-toplantisi-gerceklestirildi-(6).jpgosb-mutesebbis-heyeti-toplantisi-gerceklestirildi-(4).jpg