Rize'de Otizmin Farkındalığı İçin Yürüdüler

Rize'de Otizmin Farkındalığı İçin Yürüdüler
Rize'de otizmde farkındalık oluşturmak amacıyla yürüyüş düzenlendi.

Rize'de toplumun otizm konusundaki duyarlılığını arttırmak ve otizmli bireylerin farkında olmasını sağlamak amacıyla "Otizm Farkındalık Yürüyüşü" düzenlendi.  Otistik çocukların renkli görüntüler oluşturduğu yürüyüşe ilgi büyük oldu.

2008 yılında Birleşmiş Milletler tarafından Nisan ayı "Dünya Otizm Farkındalık Ayı", 2 Nisan ise "Otizm Farkındalık Günü" olarak ilan edildi. Bu tarihten itibaren her yıl Nisan ayı içerisinde otizmli çocuklar ile ilgili çeşitli etkinlikler düzenlenip, farkındalık yaratılmaya çalışılıyor. Bu kapsamda Rize Otizmle Mücadele Derneği tarafından yürüyüş düzenlendi.

rizede-otizmde-farkindalik-olusturmak-amaciyla-yuruyus-duzenlendi-(2).jpg

OTİZM EKSİKLİK DEĞİL FARKLILIKTIR

Tuzcuoğlu Memişağa Parkı önünde başlayan yürüyüşe katılanlar "Otizm Eksiklik Değil Farklılıktır, Biz Farkındayız Ya Siz, Otizmin Farkındayım Onların Yanındayım" yazılı pankartlar taşıdı.

OTİZM AŞILAMAYACAK BİR SORUN DEĞİL

Katıldığı etkinlikte,bu çocukları ilgiyle, sevgiyle, eğitimle önümüzdeki yıllarını daha kaliteli hale getirmek için hep birlikte çalışmalar yapmak gerektiğini ifade eden Vali Yazıcı, birlikte hareket edildiği takdirde otizmin aşılamayacak bir sorun olmadığını dile getirdi.

rizede-otizmde-farkindalik-olusturmak-amaciyla-yuruyus-duzenlendi-(3).jpg

SEVGİYLE ÇIKTIĞIMIZ YOLDA SEVGİ İLE DEVAM EDELİM

Son yıllarda sosyal devlet anlayışının bir gereği olarak engelli bireylere önemli haklar sağlandığını kaydeden Vali Yazıcı, "Biz inanıyoruz ki toplumda otizmin farkındalığı oluşursa ve toplum çocuklarımıza destek verirse yani sevgiyle çıktığımız yolda sevgi ile devam edersek bu özel çocuklarımız da çok başarılı olurlar. Otizm için toplumsal bilinçlendirmeye çok ihtiyacımız var. Otizmli çocuklara hep beraber sahip çıkmamız lazım "dedi.

Kortej yürüyüşüne; Vali Ersin Yazıcı ve Eşi Hanife Yazıcı, Güneysu Kaymakamı İhsan Selim Baydaş, Rize Otizmle Mücadele Derneği Başkanı Resul Usta ve Dernek Yardımcısı Mukaddes Usta, Kurum Amirleri, STK temsilcileri ve otizmli çocuklar ile aileleri katıldı.

rizede-otizmde-farkindalik-olusturmak-amaciyla-yuruyus-duzenlendi-(5).jpgrizede-otizmde-farkindalik-olusturmak-amaciyla-yuruyus-duzenlendi-(4).jpgrizede-otizmde-farkindalik-olusturmak-amaciyla-yuruyus-duzenlendi-(1).jpg