Rize'de Otizmli Çocuklar Program Düzenledi

Rize'de Otizmli Çocuklar Program Düzenledi
Rize Otizmle Mücadele ve Eğitim Derneği (ROMED) ile Rize Gençlik Merkezinin öncülüğünde, Rize Belediyesinin de katkılarıyla ''Hayatımın Renkleri'' adlı program düzenlendi.

Rize'de otizmli çocuklar tarafından "Hayatımın Renkleri" adlı program düzenlendi.

Rize Otizmle Mücadele ve Eğitim Derneği (ROMED) ile Rize Gençlik Merkezinin öncülüğünde, Rize Belediyesinin de katkılarıyla İsmail Kahraman Kültür Merkezinde düzenlenen programa, Güneysu Kaymakamı İhsan Selim Baydaş, Rize Belediye Başkan Yardımcısı İsmet Sivrikaya, ROMED Başkanı Resul Usta ile çok sayıda vatandaş katıldı.

5465.jpg

322-003.jpg

Usta, burada yaptığı konuşmada, otizm konusunda dünyada farkındalık oluşturmak, toplumu bilinçlendirmek ve toplumun dikkatini çekmek amacıyla etkinlik düzenlediklerini söyledi.

resul-usta-004.jpg

Otizmin görülme sıklığının da günümüzde hızla arttığını belirten Usta, "Otizmin günümüzde bilinen tek tedavisi erken tanı ile yoğun, sürekli özel eğitimdir. Erken tanı ve ardından gelecek haftada en az 20 saat özel eğitimle otizmli çocukların hayatlarında büyük fark yaratmak, sağlıklı gelişim gösteren akranlarıyla aynı okulda okuyacak seviyeye getirmek mümkün olabilmektedir." diye konuştu. 

5466-001.jpg

Usta, dernek olarak çalışmaları ve hedefleri hakkında da bilgilendirmede bulundu.

resul-usrta.jpg