Rize'de Otomobil İkizdere Deresine Uçtu VİDEO İZLE

Rize'de Otomobil İkizdere Deresine Uçtu VİDEO İZLE
Rize’nin İkizdere ilçesi’nde meydana gelen kazada dereye uçan araçta mahsur kalan iki kişi başarılı bir operasyonla kurtarılırken derede sürüklenen bir kişi ise baraj kapağına takılarak hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre kaza Rize’nin İkizdere ilçesi’ne saat 22:00 sularında meydana geldi. Kazada Trabzon’un Yomra ilçesinden İkizdere ilçesine gitmekte olan İsmail Hakkı İskender (33) yönetimindeki 48 KB 335 plakalı otomobil İkizdere ilçesi’ne 2 kilometre kala henüz tespit edilemeyen bir nedenle İkizdere Deresi’ne uçtu.

ds-003.jpg

Araç içerisinde bulunan İsmail Hakkı İskender, Mehmet Atasoy (23) ve Soner Kablan (29) ile birlikte derenin azgın sularına kapılarak 200 metre kadar sürüklenerek derenin karşı tarafındaki bir kayaya takılarak durdu. Araçta bulunan Soner Kablan yaralı vaziyette araçtan çıkarak taşkın suda sürüklenmeye devam etti. Mehmet Atasoy (23) ve Soner Kablan (29) Rize AFAD ve RİKE arama kurtarma ekiplerinin düzenlediği başarılı bir operasyon ile yaralı olarak bulundukları aracın içerisinden çıkartıldı. Kurtarma operasyonu günün ilk saatlerine kadar sürdü.

İLKEL TELEFERİK BU KEZ HAYAT KURTARDI

Arama kurtarma ekipleri yaralılara ulaşmak için kaza yerinden 500 metre kadar yukarıya dereden karşıdan karşıya çay taşımak için gerilen ilkel teleferik ile derenin karşısına geçti. Araçta sıkışan iki yaralıyı kurtaran ekipler aynı teleferik ile yaralıları dereden karşıya geçirip ambulansa ulaştırdı.

Yaralılar ambulansla Rize Devlet Hastanesi’ne gönderildi. Araçtan yaralı olarak çıkıp sürüklenen Soner Kalban ise kaza yerinden yaklaşık 500 metre aşağıda bulunan bir HES’e ait barajın kapağındaki ızgaralara takılmış olarak bulundu. Hayatını kaybettiği anlaşılan Kalban, RİKE arama kurtarma ekiplerinin düzenlediği çalışma ile yaklaşık 10 metrelik derinlikten çıkartıldı. Kablan’ın cesedi savcı incelemesi için olay yerinde bekletildi.

Kazada ölen Kalkan ve Atasoy’un aynı zamanda hısım oldukları da öğrenildi. Kaza ile ilgili inceleme sürüyor.