Rize'de Oy Verme İşlemi Başladı!

Rize'de Oy Verme İşlemi Başladı!
Türkiye Sandık başına gidiyor.

Türkiye, 25. dönem parlamentosunu belirlemek üzere sandık başına gidiyor. Yurt içinde 53 milyon 765 bin 231, Rize'de ise 243 bin 359 seçmen, tüm yurtta 08.00-17.00 saatleri arasında oy kullanacak.

Oy verme işlemi saat 08.00 itibari ile başlarken erken saatler olması nedeniyle oy kullanmaya fazla kişinin gelmemesi dikkat çekti.

SEÇMEN BİLGİ KAĞITLARI

Seçmen bilgi kağıdı gelmeyen vatandaşlar da oy kullanabilecek. Kağıdı bulunmayıp kütüğe kayıtlı olanlar, ibraz edecekleri kimlik belgeleriyle (nüfus kağıdı, resmi daireler veya iktisadi devlet teşekküllerince verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, ehliyet, evlenme cüzdanı) oy verebilecekler.

Üzerinde T.C. kimlik numarası olmayan bir kimlik belgesi ibraz eden seçmenin oy kullanabilmesi için bu belgelerin yanında seçmen bilgi kağıdını veya T.C. kimliğini ispata elverişli bir belgeyi de ibraz etmesi şart olacak.

Oy verme işlemi sırasında, YSK tarafından özel imal ettirilen ve "Türkiye Yüksek Seçim Kurulu" filigranı bulunan birleşik oy pusulası ile YSK tarafından hazırlanan filigranlı sarı renkli zarflar ve "Tercih" veya "Evet" mührü kullanılacak.