Rize'de Park Etmek İçin Polis Olmak Yeterli!

Rize'de Park Etmek İçin Polis Olmak Yeterli!
Otopark sıkıntısı yaşanan Rize’de istediğiniz yere aracınızı park etmek ve aracınızın çekici tarafından çekilmemesi için polis olmanız ve aracınızın ön camına polis şapkanızı bırakmanız yeterli!

Rize’de yaşanan park sorunu dolayısıyla araç sürücüleri araçlarını park edecek yer bulamadığından aracını park edebilecek boş bulduğu yere gelişigüzel park yapınca araçları ya çekiciyle çekiliyor ya da para cezası uygulanıyor. Bu durum çoğu zaman emniyet, vatandaş ve çekici firması ile üçlü sorunlarla tartışmaların yaşanmasına neden olsa da aynı memlekette bu kural polisler için geçerli değil. Zira aracınızı istediğiniz yere çekip önüne polis şapkanızı da yerleştirdiniz mi aracınızın güvenliği yerinde demektir.

park-etmek-icin-polis-olmak-yeterli!-2.jpg

Rize’de vatandaşlarla çekici firması ve polisi karşı karşıya getiren araç park uygulamasının son kurbanı ise Rize’de görev yapan bir basın mensubu ve bazı vatandaşlar oldu. Basın mensubu da diğer vatandaşlar gibi aracını postane önünde bırakarak ön camına cep telefon numarası ile görevli olduğu medya organının ismini yazılı bir şekilde bırakmasına rağmen, aracı habersiz bir şekilde çekici tarafından çekilerek 80 TL. çekici ücreti ödemek zorunda bırakıldı.

Vatandaşlar ile basın mensubu, emniyetin çift yönlü uygulamasına tepki gösterirken, geçtiğimiz gün memleketi Rize’de bulunan Başbakan Erdoğan’ın, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Mütevelli Heyeti Toplantısına katılacak olmasından dolayı postane önünde bulunan araçların sahipleri tespit edilerek, araçlarını kaldırmaları yönünde tek tek telefonla aranmasına rağmen; Erdoğan’ın programından 3 gün sonra aynı yerde park edilen araç sürücülerine bilgilendirmede bulunmadan araçlarının çekici ile kaldırılması ve 80 TL. çekici ücreti ödemek zorunda bırakılması araçları kaldırılan kişilerce tepkiyle karşılandı.

park-etmek-icin-polis-olmak-yeterli!-1.jpg