Rize'de Parkomatta Ücret Değişikliği Yapıldı

Rize'de Parkomatta Ücret Değişikliği Yapıldı
Rize Belediyesi parkomat uygulamasında ücret değişikliğine gitti. İşte yeni uygulama:

Rize Belediyesi’nin bazı cadde ve sokaklarda uyguladığı parkomat uygulamasında ücret değişikliğine gittiği öğrenildi. Olay53 ayrıca, Rize Belediyesi’nin parkomat borcunu ödemeyen yabancı plakalı araçlar için de araç bağlatma işlemlerine başladığı ve ilk yabancı plakalı aracı gümrük kapısında bağlattığı bilgisine ulaştı.

1 SAATTEN SONRA 30’AR DAKİKALIK SÜRELER BAŞLIYOR

parkomat.20120808132700.jpg

Rize’de devam eden parkomat uygulamasında bazı cadde ve sokaklarda 1 saatlik araç parkı ve sonraki her saat için 4 TL. ücret alınırken bazı cadde ve sokaklarda ise saat başı ve sonraki her saat için 3 TL. ücret alınıyor.  Rize Belediyesi tarafından yapılan değişiklikle ilk bir saat uygulamasında alınan 4 ve 3 TL.’lik fiyatlarda hiçbir değişiklik yapılmazken bir saatten sonra yapılan uygulamada değişikliğe gidildi. Bir saatten sonraki saat dilimleri 30’ar dakika olarak değiştirildi.

Peronda bir saatten daha fazla park eden sürücüler için bir saatten sonraki 4 TL.’lik saat ücreti 30’ar dakikalık dilime bölünerek  30 dakikası 2 TL., 3 TL.’lik park peronlarında ise 30 dakikası 1,5 TL. olarak değiştirildi.

Böylece daha önce 4 TL.’lik park peronlarında ilk 60 dakika için 4 TL. ödeyen sürücüler 61. dakikadan 120. dakikaya kadar 8 TL. park ücreti öderken yeni uygulama ile 61. dakikadan 90. dakikaya kadar 6 TL., 90. dakikadan 120. dakikaya kadar ise 8 TL. ödeyecek. Aynı şekilde 3 TL.’lik park peronlarında ise ilk 60 dakika için 3 TL. ödeyen sürücüler 60 – 90. dakikalar arası 4,5 TL., 90 ve 120. dakikalar arası ise 6 TL. ödeyecek. Bu uygulama sonraki her 30 dakika için de geçerli olacak.

parkomat-rize.jpg

YABANCI PLAKALI ARAÇ SÜRÜCÜLERİ RİZE’DE ESNAF OLUP NASIL OLSA BELEDİYE BİZİ TESPİT EDEMEZ DİYE BORÇLARINI ÖDEMİYOR… PARKOMATA BORCU OLAN VE BORCUNU ÖDEMEYEN YABANCI PLAKALI ARAÇLAR GÜMRÜKTE ARTIK BAĞLANIYOR

Konu hakkında olay53’e açıklamada bulunan Ripark (parkomat) Müdürü Mustafa Kalyoncu, bazı sürücülerin parkomat ücretlerini ödememeyi alışkanlık haline getirdiklerini kaydederek özellikle yabancı plakalı araç sahiplerinin çoğunlukla ilimizde esnaflık yapan, Rize’de yaşayan vatandaşlarımız olmasına rağmen bu kişiler nasıl olsa aracımız yabancı plakalı olduğundan belediye bizi bulamaz ve bizden park ücretini alamaz anlayışında olduklarını ifade ederek, “Rize Belediyesi olarak emniyet ve gümrük müdürlüğü ile yaptığımız çalışmalar sonrasında yabancı plakalı araç sürücülerini tespit ederek araçlar hakkında bağlama kararları alarak bunları emniyete ve gümrük kapılarına bildirdik.  Bu bildirimin ardından  yabancı plakalı bu araçlar da görüldükleri yerde bağlanacaktır. Hatta geçtiğimiz günlerde gümrükten çıkış yapmak isteyen parkomata borcu olan yabancı plakalı bir aracın sürücüsü 900 TL. park borcunu ödemediğinden hakkında çıkarılan araç bağlama kararı dolayısıyla gümrük ekiplerince aracına el konulup aracı bağlandı. Bu vatandaşımız, parkomat borcunu ödedikten sonra aracını tekrar geri aldı” dedi.

mustafa-kalyoncu.20120807024951.jpg