Rize'de Parkta 80 İlle Aynı Anda Kitap Okudular

Rize'de Parkta 80 İlle Aynı Anda Kitap Okudular
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Necmeddin Bilal Erdoğan’ın da katıldığı 81 il merkezinde aynı anda kitap okuma etkinliği, Tuzcuoğlu Memişağa Parkında gerçekleşti.

51.Kütüphane Haftası dolayısıyla 81 il merkezinde aynı anda kitap okuma etkinliği düzenlendi. Rize’de  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Necmeddin Bilal Erdoğan’ın da katıldığı etkinlik, Tuzcuoğlu Memişağa Parkında gerçekleşti.

bilal-erdoganndan-renke-destek-7.jpg

Toplumun kitap ve kütüphaneye ilgisini çekmek, toplumda okuma alışkanlığı ve okuma kültürü konusunda farkındalık yaratmak için Kütüphane Haftası kapsamında, Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü ve Valiliklerin desteğiyle  bazı illerde meydanlarda, bazı illerde ise kütüphanelerde 1 Nisan Çarşamba günü 12.30-13.00 saatleri arasında 30 dakika kitap okuma etkinliği gerçekleşti. Bu kapsamda Rize'de de 51. Kütüphane Haftası kapsamında Tuzcuoğlu Memişağa Parkında kitap okuma etkinliği düzenlendi.

bilal-erdoganndan-renke-destek-1.jpg

Etkinliğe Vali Ersin Yazıcı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Necmeddin Bilal Erdoğan, Ak Parti Rize İl Başkanı Muhammed Avcı, Rize Belediyesi Başkan Vekili Sultan Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu, Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik,  Vali Yardımcıları, bazı ilçe kaymakamları ile belediye başkanları, kurum amirleri, STK temsilcileri, kütüphane çalışanları, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

bilal-erdoganndan-renke-destek-3.jpg

' Lâ: Sonsuzluk Hecesi ' adlı kitabı okuyan Vali Yazıcı, etkinlik hakkında yaptığı açıklamada, okumayı teşvik etmeyi ve yaygınlaştırmayı amaçladıklarını belirtti. Kitap okumanın sevdirilmesi gerektiğini ifade eden Vali Yazıcı, "Halkımızın gösterdiği duyarlılığı ve sosyal sorumluluk projelerine olan ilgilerini izlemek, geliştirdikleri etkinliklere sahip çıkmalarını görmek bizi mutlu ediyor." dedi.

bilal-erdoganndan-renke-destek-4.jpg

Küçük büyük herkesin aynı anda kitap okuduğu etkinliklerde kitap okumanın önemine dikkat çekildi.

bilal-erdoganndan-renke-destek-5.jpg

bilal-erdoganndan-renke-destek-6.jpg

rizede-parkta-kitap-okudular1.jpg

bilal-erdoganndan-renke-destek-2.jpg

rizede-parkta-kitap-okudular.jpg

bilal-erdoganndan-renke-destek-8.jpg