Rize'de Pideye Gizli Zam

Rize'de Pideye Gizli Zam
Rize Fırıncılar Odası Başkanı Refik Kumbasar, geçen sene 550 gram olan pideyi bu yıl maliyetleri de göz önüne alarak, vatandaşın cebini de düşünerek 50 gram eksiğine yine aynı fiyattan satacaklarını belirtti.

Kumbasar, yaptığı yazılı açıklamada, Ramazan pidesinde geçen yılın fiyatını uygulayacaklarını ama 50 gram küçülteceklerini belirterek, şöyle devam etti:

"Geçen sene 550 gram olan pideyi bu yıl maliyetleri de göz önüne alarak, vatandaşımızın cebini de düşünerek 50 gram eksiğine yine aynı fiyattan satacağız. Buna göre 500 gram sade ve susamlı pide 2 liradan satılacak. Özel yumurtalı susamlı pide ise 2.5 liradan tüketicilerle buluşacak. Bu fiyatlar çevre illere bakıldığında daha makul bir seviyededir."

Her Ramazan olduğu gibi bu yıl da vatandaşların leziz ve sağlıklı pide satın alabilmeleri için fırınlara gerekli uyarıları yaptıklarını ifade eden Kumbasar, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile belediye ekiplerinin yapacakları denetimlerde oda olarak ellerinden geleni yapacaklarını kaydetti.